Diyarbakır Emniyeti Okullarda 217 Bin 433 Öğrenciye Polisin Ne Yaptığını Anlatacak - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Emniyeti Okullarda 217 Bin 433 Öğrenciye Polisin Ne Yaptığını Anlatacak

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, il merkezindeki ilk ve orta dereceli okulları ziyaret ederek, eğitim gören 217 bin 423 öğrenciye polislik mesleğini anlatacak.

11.02.2015 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, il merkezindeki ilk ve orta dereceli okulları ziyaret ederek, eğitim gören 217 bin 423 öğrenciye polislik mesleğini anlatacak.

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü öğrencilere polislik mesleğini anlatmak ve çocukların polislik mesleğine ilişkin soruları cevaplamak amacıyla bir proje hazırladı. 'Okullarda güvenli eğitim' adı verilen proje kapsamında, Toplum Destekli Polislik Şubesi'nin yanı sıra güvenlik, siber suçlar, kaçakçılık, trafik denetleme, çocuk, terör ve narkotik şubeleri ile merkez ilçe emniyet müdürlükleri görevlileri kentteki 186 okulu ziyaret edecek. Ziyaretler kapsamında, öğrencilere polisin ne iş yaptığına dair kısa bilgi verilmesi, çocukların polislik mesleğine ilişkin sorularının cevaplandırılması, bilgilendirme broşürünün dağıtılması planlandı.

Diyarbakır Valiliği tarafından onaylanan projenin, hedef kitlesinin il merkezinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören çocuk, gençlerden oluşan 217 bin 423 öğrenci olduğu belirtilerek, "Amacımız, çocuk ve gençlerimizi topluma kazandırmak, suç ve terör örgütlerinin dezavantajlı kesimden ve maddi durumu elverişsiz olan çocukların ve gençlerin kullanmalarının önüne geçmek ve suç unsurlarını en aza indirmektir" denildi

Milli Eğitim Müdürlüğüne yazı yazılarak, okulların proje konusunda bilgilendirilmeleri istenildi. Proje kapsamında eğitim ve öğretim yılının sonuna kadar 217 bin 423 öğrenciyi ulaşılması hedefleniyor. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Emniyeti Okullarda 217 Bin 433 Öğrenciye Polisin Ne Yaptığını Anlatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement