Diyarbakırspor'dan Üyelik Çağrısı - Son Dakika
Spor

Diyarbakırspor'dan Üyelik Çağrısı

Yeni Diyarbakırspor, yönetime girmek isteyen ve kulübe üye olmak isteyen iş adamlarına çağrıda bulundu.Yapılan açıklamada kulübün bu tür taleplere açık olduğu vurgulandı.

26.11.2014 21:28

Yeni Diyarbakır spor A.Ş, kamuoyunda oluşan 'şirket takımı' algısı üzerine açıklama yaparak, iş adamlarını yönetime girerek şirketten hisse almaya ve kulübe üye olmaya çağırdı.

Yeni Diyarbakırspor, yönetime girmek isteyen ve kulübe üye olmak isteyen iş adamlarına çağrıda bulundu. Yapılan açıklamada, kulübün bu tür taleplere açık olduğu vurgulandı.

'Katkı Sunmak İsteyenlere Kapımız Açık'

Yeni Diyarbakırspor A.Ş, kamuoyunda oluşan 'şirket takımı' algısı üzerine açıklama yaparak, iş adamlarını yönetime girerek şirketten hisse almaya ve kulübe üye olmaya çağırdı.

5 yıl öncesine kadar hem Diyarbakır'a hem de bölgemize sportif anlamda heyecan ve başarı yaşatan, sadece Diyarbakırlıların değil koca bir coğrafyada büyük bir taraftar kitlesine sahip olan Diyarbakırspor'un, duyarlı kamuoyu ve spor camiasının bildiği nedenlerden dolayı 4 sezon içinde Süper Lig'den amatöre düştüğü ifade edilen açıklamada,"Devlet ve hükümet eliyle akıtılan trilyonlar, sahip olunan sayısız gelir kaynaklarına rağmen batırılan, borç batağına sürüklenen, tesislerinde yemek çıkmayan, deplasmana gidemeyen, transfer yapamayan, üzülerek ifade ediyoruz ki imajına büyük zarar verilen Diyarbakırspor'un yakın zamanda neler yaşadığı tüm sıcaklığı ile hafızalarımızdaki yerini koruyor" denildi.

HERKESE EŞİT MESAFEDE KULÜP ANLAYIŞI

Diyarbakırspor'un bugüne kadar ki süreçte kimseden maddi destek talebinde bulunmadan, daha önceleri yapılanların aksine her fırsatta hükümetin, siyasilerin, iş adamlarının, Valiliğin ve belediyelerin kapısına gitmeden Diyarbakırspor markasını bugün saygı duyulan, sporcularına ve çalışanlarına borcu olmayan, SGK ve vergi borcu olmayan, kendi kulüp binası ve modern otobüsü olan, maçlarını oynadığı Atatürk Stadı'nı ve idmanlarını yaptığı Seyrantepe tesislerini kendi mali kaynaklarıyla yeniden işlevsel hale getiren bir yapıya kavuştuğu ifade edilen açıklamada şöyle dendi:

"Devlet Takımı İmajından Kurtuldu"

"Önceki yıllarda transfer yasağı, deplasmana gidememe, idmana çıkamama, kulüp tesislerinde yemek çıkmaması gibi olaylarla gündeme gelerek gerek Diyarbakır ve gerekse dünyanın değişik yerlerinde yaşayan hemşerilerimizi derinden üzen bu olumsuzluklar tarihe karışmış, Diyarbakırspor dilencilik kültürü ve olumsuzluklardan kurtularak halkımızın bu alanda övünç kaynağı haline gelmiştir. En önemlisi 'devlet takımı' imajından kurtulmuş, siyasi yapıların yönetim atadığı, yönetimi görevden aldığı, istedikleri gibi yönlendirdikleri bir yapıdan kurtularak, toplumun tüm kesimlerine eşit mesafeye gelmiştir"

'Şirketleşme Tekelleşme Değildir'

Şirketleşmedeki amaç gelir-gider denkleştirmesi yaratarak kulübün borçlanmasının önünü kesmektir. Diyarbakırspor Futbol Yatırımları A.Ş düzenli olarak gerek ilgili devlet kurumları ve Futbol Federasyonu tarafından denetlenmektedir. Oysaki dernekler kanunu statüsünde yönetilen kulüplerin nasıl borç batağına sürüklendiklerinin en iyi örneği eski Diyarbakırspor'un içine düştüğü durumda gayet net anlaşılmaktadır. Önemli mazisi olan birçok kulüp, mali açıdan iyi yönetilmediği için ya kapanmıştır, ya da kapanma aşamasına gelmiştir. Bu kadar emek vererek oluşturduğumuz yapıyı, yeniden değerli hale getirdiğimiz Y.Diyarbakırspor markasını sırtımıza alıp başka yere götürecek halimiz yok. Bu kulüp halkındır, Diyarbakırlılarındır ve bunu değiştirmeye kimsenin gücü yetmez. Başkanımız hiçbir zaman kendisini bu halkın efendisi olarak görmemiş, her zaman kendisini bu halkın hizmetkârı olarak görmüştür. Kulübün maddi anlamda bir insanın omuzunda yürümeyeceğini iyi biliyoruz. Şirketleşmek de asla ve asla halktan uzaklaşmak, bir insanın ve zümrenin tekeli altına girmek değildir. Aksine halka daha fazla açık olmaktır. Nitekim kulübe maddi ve manevi destek sağlamak, kişilerin bilgi ve birikimlerinden faydalanmak amacıyla sezon başında bizzat başkanımız sayın Feyzi İlhanlı tarafından bazı çalışmalar yapılmış ve kamuoyuna çağrılar yapılmıştır. İş adamlarından ve spor camiasından talep gelmesi halinde, insan kalitesini ve maddi kriterleri karşılamak üzere üyelik sistemi başlatacağımızı ifade ettik. İş adamlarını ve spor adamlarını yönetim çatısında buluşturmak, hatta bizim dışımızda bu işi yapmak isteyenler olması halinde buna dahil hazır olduğumuzu ifade ederek çağrılar yapmamıza rağmen bu konuda hiçbir gelişme yaşanmadı. Başkanımızın bizzat görüştüğü iş adamları başta ekonomik nedenler olmak üzere çeşitli nedenlerle bu işe sıcak bakmadı ve yapılan çalışmalar, girişimler sonuçsuz kaldı.

'Gelin Taşın Altına Elimizi Birlikte Bırakalım'

Gelinen noktada bir kez daha iş adamlarına ve spor adamlarına çağrı yapıyoruz. Y.Diyarbakırspor markasını asla kendi tekelimizde görmedik ve görmüyoruz da. Yeni Diyarbakırspor'a maddi ve manevi olarak katkıda bulunmak isteyen, yönetime girmeyi düşünen, üye olmak isteyen ve bunun için kulübün belirleyeceği maddi kriterleri karşılamayı kabul eden herkese kapımız açıktır. Maddi kriter anlamında en önemli koşulumuz yönetime girmek isteyenlerin ödemeyi taahhüt ettikleri paraları hibe etmeleridir. Böyle bir talep gelmesi halinde gereğini yapacağımızı buradan halkın huzurunda ilan ediyoruz. Gelin hep beraber Yeni Diyarbakırspor'u sahiplenelim, maddi ve manevi olarak elimizi taşın altına sokalım. Maddi ve manevi olarak kulübe katkı yapabilecek, toplumda saygınlığı olan isimleri yönetime almak için çalışma yapmaktayız. Önümüzdeki günlerde bu konuda gelişmeler olmasını bekliyoruz"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Diyarbakırspor'dan Üyelik Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement