Doç.dr. Özer, "Edirne Sarayı'nın Milli Saraylara Devredilmesi Yapılan Çalışmaları da Hızlandırır" - Son Dakika
Yerel

Doç.dr. Özer, "Edirne Sarayı'nın Milli Saraylara Devredilmesi Yapılan Çalışmaları da Hızlandırır"

Doç.dr. Özer, "Edirne Sarayı\'nın Milli Saraylara Devredilmesi Yapılan Çalışmaları da Hızlandırır"

İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi ve Edirne Sarayı Kazı Başkanı Doç Dr. Mustafa Özer, "Edirne Sarayı'nın, TBMM Milli Saraylar Dairesi Başkanlığı'na devri sağlanırsa, İstanbul Dolmabahçe, Beylerbeyi ve Çırağan Sarayları gibi milli saraylar kapsamına alınmasının olumlu olacağını düşünüyoruz” dedi.

09.07.2014 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi ve Edirne Sarayı Kazı Başkanı Doç Dr. Mustafa Özer, "Edirne Sarayı'nın, TBMM Milli Saraylar Dairesi Başkanlığı'na devri sağlanırsa, İstanbul Dolmabahçe, Beylerbeyi ve Çırağan Sarayları gibi milli saraylar kapsamına alınmasının olumlu olacağını düşünüyoruz" dedi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ile görüşmeler yaptığını ifade eden Kazı Başkanı Özer, "Edirne Sarayı'nın ihyası ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda her türlü desteği sağlayacağını bizlere aktardı. Kuşkusuz bu tür çalışmalar kurumların kalıcı destekleriyle başarıya ulaşacaktır. Edirne Valiliği'nin bu yöndeki açıklamaları bizleri umutlandırmıştır. Yine sayın valinin açıklamalarında Edirne Saray alanının mülkiyetinin TBMM Milli Saraylar Dairesi Başkanlığı'na devriyle ilgili girişimlere başlandığını öğrendik. Kuşkusuz TBMM'nin Edirne Sarayı'na şu ana kadar destek takdire şayandır. Bu desteğin kalıcı ve sürekli olması için Edirne Saray Hamamı'nın mülkiyetinin TBMM Milli Saraylar Dairesi Başkanlığı'na bağlanarak Edirne Sarayı'nın, İstanbul Dolmabahçe, Beylerbeyi ve Çırağan Sarayları gibi milli saraylar kapsamına alınmasının olumlu olacağını düşünüyoruz. Yapılan çalışmaların da daha hızlı ilerlemesi yönünde olumlu etki yapacağı kanısındayım. Saray hamamındaki çok farklı mülkiyetlerin tek bir çatı altına alınması son yıllarda Edirne Sarayı'nda yürütülen çalışmaların hızlanmasına katkı sağlayacak ve onlarca yıl kaderine terk edilen Edirne Sarayı eski ihtişamlı günlerine dönecektir" açıklamasında bulundu.

Edirne Sarayı Kazı Başkanı Doç Dr. Mustafa Özer, 2009 yılında Edirne Sarayı'nda arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmaları başlatıldığını dile getirdi. Özer, "Bu çalışmalar Kültür ve Turizm Bakanlığı, TBMM Başkanlığı, Edirne Valiliği ve Bahçeşehir Üniversitesi'nin desteğiyle yürütülmekte. Şu ana kadar saray yapılarında Saray Mutfağı ile Kum Kasrı Hamamı'nın restorasyonu yapıldı. Ayrıca Karayolları Genel Müdürlüğü ve Edirne Valiliği tarafından Adalet Kasrı, Babüssaade (Ak Ağalar Kapısı), Fatih ve Kanuni Köprüleri'nde de restorasyon ve bakım çalışmaları gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doç.dr. Özer, 'Edirne Sarayı'nın Milli Saraylara Devredilmesi Yapılan Çalışmaları da Hızlandırır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement