Doğru Müdahale ile Hayatı Kurtuldu - Son Dakika
Güncel

Doğru Müdahale ile Hayatı Kurtuldu

Doğru Müdahale ile Hayatı Kurtuldu

Uşak'ta, soluk borusuna yiyecek tıkadığı için nefes alamayan pazarcı 65 yaşındaki Abdilkadir Acar, o sırada orada bulunan gazeteci Özkan Yavaş'ın yaptığı ilkyardım sayesinde hayata döndü.

17.09.2015 15:50

Uşak'ta, soluk borusuna yiyecek tıkadığı için nefes alamayan pazarcı 65 yaşındaki Abdilkadir Acar, o sırada orada bulunan gazeteci Özkan Yavaş'ın yaptığı ilkyardım sayesinde hayata döndü.

Özdemir Mahallesi Bakırcılar Arası Sokak'ta kurulan semt pazarında dün tezgah açan Parkinson hastası Abdilkadir Acar, yediği böreğin nefes borusunu tıkaması sonucu nefessiz kaldı ve yere yığıldı. Pazarda dolaşırken Acar'ın nefes alamadığını fark eden arama kurtarma gönüllüsü ve gazeteci Özkan Yavaş, uyguladığı ilkyardım müdahalesi ile Acar'ın nefes yolunu tıkayan börek parçasını çıkarttı. O sırada olay yerine gelen sağlık ekibi, Acar'ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirledi. Kontrol amaçlı Uşak Devlet Hastanesi'ne götürülen Acar, ardından taburcu edildi ve tezgahının başına döndü.

Aldığı ilkyardım eğitimi sayesinde bilinçli olarak müdahalede bulunduğunu belirten gazeteci Özkan Yavaş, "Nefes alabilmesi için uygun pozisyonda yatırarak nefes yolunu açmak istedim. Daha sonra nefes yolunu tıkayan bir şey olduğunu fark edince ters çevirip karnına basınç uygulayarak nefes yolunu tıkayan nesnenin dışarı çıkmasını sağladım. Bir insan hayatı kurtarmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Yeniden hayata dönen Abdilkadir Acar ise, doktorların zamanında müdahale edildiğini söylediğini belirterek, "Hayatımı Özkan beye borçluyum. Benim çocuğumun adı da Özkan artık iki tane Özkan'ım var. Allah onu sevdiklerine bağışlasın" diye konuştu. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğru Müdahale ile Hayatı Kurtuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement