Doğu Anadolu'da Soğuk Hava - Son Dakika
Güncel

Doğu Anadolu'da Soğuk Hava

Doğu Anadolu\'da Soğuk Hava

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava yüzünden sıcaklığın sıfırın altında 14 dereceye düştüğü Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Ördek Gölü buz tuttu.

19.11.2016 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava yüzünden sıcaklığın sıfırın altında 14 dereceye düştüğü Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Ördek Gölü buz tuttu.

Sibirya yüksek basınç merkezi etkisindeki bölgede, özellikle kısa süre önceki karın ardından gelen soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi.

Bölgedeki illerde özellikle gece saatlerinde etkili olan soğuk hava sebebiyle Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, gece saatlerinde en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 14 derece olarak ölçüldü.

İlçedeki soğuk hava sebebiyle ilçe merkezindeki binaların çatılarında buz sarkıtları oluştu, bitkiler ise kırağı tuttu.

Soğuk hava dolayısıyla ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta yer alan Ördek Gölü'nün yüzeyi de buzla kaplandı.

Kar ve kırağı sebebiyle beyaza bürünen sarıçam ormanları arasındaki göl, donmuş yüzeyi ve barındırdığı yabani ördeklerle, bölgeye gelen doğa fotoğrafçılarına doyumsuz manzaralar sundu.

Göl kenarındaki ağaçların içinde barınan yabani ördeklerin, soğuk havaya rağmen gölü besleyen küçük akarsularda yüzüp göl yüzeyindeki buzların üzerinde gezinti yapması güzel görüntüler oluşturdu.

Soğuk havaya rağmen özellikle doğa fotoğrafçıları da göl çevresine gelerek fotoğraf çekti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu Anadolu'da Soğuk Hava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement