Doğu'da Kış - Son Dakika
Güncel

Doğu'da Kış

Doğu\'da Kış

Gece saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Iğdır'da 13 köye ulaşım sağlanamıyor.

23.12.2014 13:49

Iğdır'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 13 köy yolu ulaşıma kapandı.

Türkiye'nin en doğusunda yer alan Iğdır'da, kar yağışı nedeniyle dağ köylerinde kar kalınlığı yer yer 50 santimetreye ulaştı. Fırtınanın da etkisiyle kent genelindeki 13 köye ulaşım sağlanamıyor.

Vatandaşlardan gelen ihbar üzerine harekete geçen İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan köy yollarını açmak için çalışma başlattı. Yoğun bir şekilde süren çalışmalar sayesinde Güngörmez köyünün yolu açıldı.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Yılmaz Demir, "İki farklı ekiple çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda merkez ve Tuzluca ilçelerindeki köylerde ulaşımı sağlamaya çalışıyoruz. Greyder ve servis araçlarımızla en kısa sürede yolları açacağız" dedi.

Yol açma ekibinden Vahap Öztürk de köylerle irtibatı sağlayabilmek için çaba harcadıklarını anlattı. Gece saatlerinde kar yağışının etkili olduğunu anımsatan Öztürk, "Bu nedenle çok sayıda köyün yolu kapandı. Biz de bu yolları açarak vatandaşımıza hizmet götürüyoruz. Şu ana kadar 3 köyün yolunu açtık. Yaklaşık 15 kilometrelik yolda kar temizliği yaptık" diye konuştu. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu'da Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement