Doğu Türkistan'da Müslümanlara Yönelik Saldırılar - Son Dakika
Yerel

Doğu Türkistan'da Müslümanlara Yönelik Saldırılar

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Alanya Şubesi üyeleri, Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılara tepki gösterdi.

01.07.2015 17:03

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Alanya Şubesi üyeleri, Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Hacı Memişler Camisi bahçesinde toplanan grup, Doğu Türkistan'da ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

AGD Alanya Şube Başkanı Sıddık Uyar, yaptığı açıklamada, Doğu Türkistan'da Müslümanların 66 yıldır Çin yönetimin işgali altında baskı ve zulüm gördüğünü söyledi.

Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik baskıcı uygulamalarının işkence ve öldürmeye kadar gittiğini ifade eden Uyar, "Çin'de baskının artmasında ramazan ayının seçilmesi, Müslüman halkı provoke etmeye yönelik bir stratejidir. Provokasyonların amacı Doğu Türkistan'da Müslümanları kışkırtıp uluslararası kamuoyuna haksız gösterme çabasıdır. Geçtiğimiz hafta sadece oruç tuttukları için 100'e yakın kardeşimiz şehit edilmiştir" dedi.

Müslüman devlet memurları, öğretmen, öğrenci ve işçilerin oruç tutulmasına izin verilmediğini anlatan Uyar, Müslümanlara ait lokanta ve benzeri yerlerde ramazan boyunca alkol satışı yapılması istendiğini kaydetti.

Müslümanlara zorla alkol içirildiğini öne süren Uyar, "Çin'in bu konuda uyarılması gerekiyor. Müslümanlara ait iş yerleri ve evler 24 saat gözetim altında tutuluyor. Evdeki kitaplara ve mutfak eşyalarına kadar yapılan müdahalelere, tesettür yasağına son verilmelidir" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu Türkistan'da Müslümanlara Yönelik Saldırılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement