Doğu Uçuyor" Projesi - Son Dakika
Yerel

Doğu Uçuyor" Projesi

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Müdürlüğünce geliştirilen "Doğu Uçuyor" projesi kapsamında model uçak eğitimlerini tamamlayan Hakkarili çocuklar, polisler ile pasta keserek kutlama yaptı.

26.09.2014 16:01

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Müdürlüğünce geliştirilen "Doğu Uçuyor" projesi kapsamında model uçak eğitimlerini tamamlayan Hakkarili çocuklar, polisler ile pasta keserek kutlama yaptı.

THK tarafından çözüm sürecine destek vermek amacıyla hazırlanan projenin ilk ayağı Hakkari'de başladı.

Proje kapsamında, Hakkarili çocuklar ile kentte görev yapan polis memurlarını bir araya getiren THK, 15 kişilik ekiple 42'si öğrenci, 10'u polis memuru olmak üzere toplam 52 kişiye 4 günlük model uçak kursu verdi.

Valiliğe bağlı Gençlik Merkezi'nde verilen kursun bitmesi nedeniyle pastalı kutlama yapıldı. Getirilen ve üzerinde "THK" yazılan pastayı Hakkarili çocuklar polislerle kesti. Kesilen pasta daha sonra öğrencilere dağıtıldı.

THK Basın, Yayın, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürü İsmail Çanak, THK olarak 15 kişilik bir ekiple Ankara'dan Hakkari'ye geldiklerini söyledi.

Çanak, şöyle konuştu:

"Burada 4 gün süren bir model uçak eğitimi verdik. Model uçak eğitimimizin son aşamasında hep birlikte pasta kestik ve "doğu uçuyor" dedik. Doğu gerçekten uçuyor. Bu kurstan önce çocuklarımızın hiçbirinin aklında havacı, pilot olmak ve havacılık ile ilgili bölümlerde okumak yoktu. Ama bu kursun ardından artık pilot, paraşütçü yada havacılık ile ilgili herhangi birşey yapmak istiyor. Bu da bizi çok mutlu etti. Cumartesi göstereceğimiz hava gösterilerinden sonra, çocuklarımızın hepsi havacılığa büyük ilgi duymaya başlayacak. THK olarak çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz."

4 gündür model uçak eğitimi aldıklarını ve birlikte pasta kestiklerini belirten çocuklar ise yarın yapılacak uçak uçurtma yarışmasını da büyük heyecanla beklediklerini söylediler. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu Uçuyor' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement