Dokuma Fabrikası İdare Binasında Restorasyon - Son Dakika
Güncel

Dokuma Fabrikası İdare Binasında Restorasyon

Dokuma Fabrikası İdare Binasında Restorasyon

Eski Dokuma Fabrikası yerleşkesinin sembollerinden olan idare binası, aslına uygun restore edilecek.

04.12.2016 13:22

Eski Dokuma Fabrikası yerleşkesinin sembollerinden olan idare binası, aslına uygun restore edilecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptığı yazılı açıklamada, 488 dönümden oluşan Dokuma Fabrikası arazisi ve 70 bin metrekarelik koruluk alanını halkın hizmetine sunduklarını anımsattı.

Belediye Meclisi kararıyla oluşturulan Dokuma Çalışma Grubu Raporu çerçevesinde, alana Dokuma Müzesi, Bilim Merkezi, idari binada Dokuma Bellek Müzesi ve kreş binası yapılacağını belirten Tütüncü, "Hem vaatleri gerçekleştirmek hem de tarihi yapıları geleceğe taşımak adına fabrika yerleşkesindeki yapılarda hummalı bir güçlendirme ve tadilat çalışması yapılıyor." dedi.

Tütüncü, Dokuma Fabrikasının idare binasının sembol bir bina olduğunu ve yapının aslına uygun kalınarak tadilata alındığını vurguladı.

Tadilattan sonra idare binasında Dokuma ile ilgili bir hayalini daha gerçekleştirmek çalışmalar yaptıklarını ifade eden Tütüncü, şunları kaydetti:

"İdari binayı, Dokuma Belleği Müzesi haline getireceğiz. Fabrikanın 7 bin çalışanı vardı, Bellek Müzesinde onların özlük dosyaları içerisindeki hatıra niteliği taşıyan evraklarını sergileyeceğiz. Annemin babası da 1965-1981 yılları arasında Dokuma'da çalışmış. Anneme, dedemin özlük dosyasını götürdüğüm zaman gözyaşlarını tutamadığını hatırlıyorum. Üretilen ürünleri, hatıra niteliği taşıyan Dokuma'nın eşyalarını, Dokuma Belleği Müzesinde sergileyeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dokuma Fabrikası İdare Binasında Restorasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement