Domaniç'te Gurbetçiler Köylerini Temizliyor - Son Dakika
Güncel

Domaniç'te Gurbetçiler Köylerini Temizliyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Köyde yapılan temizlik Ahmet Çetin'in açıklamaları Detaylar Domaniç ilçesine bağlı Berçin köyü, köy dışında yaşayan gurbetçilerce doğayı korumak amacıyla temizleniyor.

24.05.2016 15:19

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Köyde yapılan temizlik

Ahmet Çetin'in açıklamaları

Detaylar Domaniç ilçesine bağlı Berçin köyü, köy dışında yaşayan gurbetçilerce doğayı korumak amacıyla temizleniyor.

Gurbette yaşayan ve belli zamanlarda bir araya gelen köylüler, kendi aralarında topladıkları parayı köyün temizliğinde kullanıyor. Yaklaşık 40 kişiden oluşan gönüllü temizliğin öncülüğünü ise Mustafa Karacan, Ahmet Çetin ve İzzet Çankırılı yapıyor.

Ahmet Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gönüllü tüm arkadaşlarının köyün temizliğine önem verdiğini söyledi.

Özellikle tarihi alanlara daha çok önem verdiklerini ve bu alanların onlara dedelerinden miras kaldığını anlatan Çetin, şöyle konuştu:

"Gönüllü arkadaşlarımızla birlikte yaklaşık iki ayda bir fırsat buldukça köyümüzü temizlemek için toplanıyoruz. Bu sayede hem köyümüzdeki tarihi alanların bakımını gerçekleştiriyoruz, hemde köyümüzü daha güzel hale getiriyoruz. Köyümüz Osmanlı'nın kurulduğu topraklar olması nedeniyle bizim için çok önemli. Bize dedelerimizden miras bırakılan bu toprakları temiz tutarak doğayı korumamız lazım. Gelecek nesillere de temiz bir köy bırakmamız gerekir."

Çetin, köy meydanında toplanan gönüllü arkadaşlarıyla birlikte köy içerisindeki ve yakındaki ormanlık alanlardaki çöpleri topladıklarını sözlerine ekledi.

Domaniç\'te Gurbetçiler Köylerini Temizliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Domaniç'te Gurbetçiler Köylerini Temizliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement