Döner Ateşi Bile Orucunu Engellemiyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Döner Ateşi Bile Orucunu Engellemiyor

Manisa'nın Akhisar ilçesinde döner ustası Suat Bilgin, 40 dereceyi bulan sıcaklıkta hem oruç ibadetini yapıyor, hem de işinden geri kalmıyor.

26.06.2016 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Akhisar ilçesinde döner ustası Suat Bilgin, 40 dereceyi bulan sıcaklıkta hem oruç ibadetini yapıyor, hem de işinden geri kalmıyor.

Bilgin, AA muhabirine, 15 yıldır bu işi yaptığını sıcak aylarda sıcağın karşısında zorlansa da orucunu aksatmadığını söyledi.

Bilgin, normalde gıda sektöründe çalışan insanların oruç tutmada daha çok zorlandığını belirterek şunları dile getirdi:

"Şu sıralar havalar zaten sıcak bir de döner ateşinin sıcağı işin içine girince sıcaklık iki katına çıkıyor. Ama Yüce Rabbim sıcağı verdiği gibi sabrını da veriyor. Bir çok kişi sıcağı bahane ederek ibadetten kaçmayı tercih ediyor. Allah sağlık verdiği sürece ben sıcağı bahane etmeden orucumu tutacağım. Gün içinde bir kaç defa ara veriyorum, sağ olsun diğer arkadaşlar da yardımcı oluyorlar, elimi yüzümü yıkayıp biraz dinleniyorum, ondan sonra tekrar işime devam ediyorum."

Arkadaş çevresinin "Canın hiç o dönerden çekmiyor mu? Zorlanmıyor musun?" gibi sorular sorduğunu anlatan Bilgin, "Ben de insanım, tabii ki zorlanıyorum ama bu benim ibadetime bir engel değil. Açlık neyse de susuzluk zorluyor, iftarda da neredeyse hiç yemek yemiyorum ama 4-5 litreye yakın su tüketiyorum." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Döner Ateşi Bile Orucunu Engellemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement