Dörtyol'da "Tarladan Sofraya Güvenli Gıda" Projesi - Son Dakika
Yerel

Dörtyol'da "Tarladan Sofraya Güvenli Gıda" Projesi

HATAY (AA) Gıda Tarım ve Hayvancılık Dörtyol Müdürlüğü, "Tarladan Soyfaraya Güvenli Gıda" projesi kapsamında, narenciye ürünlerinden zirai ilaçların kullanımında limit aşımı ve ruhsatsız ilaç kullanım kontrolleri için numuneler alıyor.

27.09.2014 12:42

HATAY (AA)- Gıda Tarım ve Hayvancılık Dörtyol Müdürlüğü, "Tarladan Soyfaraya Güvenli Gıda" projesi kapsamında, narenciye ürünlerinden zirai ilaçların kullanımında limit aşımı ve ruhsatsız ilaç kullanım kontrolleri için numuneler alıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İhsan İnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin narenciye bahçelerinden numuneler aldığını ve bunların laboratuvarda analizlerinin yapılacağını kaydetti.

Tarımsal ürünlerdeki ilaç kalıntılarının insan sağlığı üzerinde olumsuz etkiler oluşturduğunu ifade eden İnal, "Tarımsal ürünlerdeki ilaç kalıntıları, öncelikli olarak kendi sağlığımızı tehlikeye atmakta ve ihracatımıza da büyük ölçüde engel oluşturmaktadır. Yapılan bu denetimlerle tarladan soyfara güvenli bir gıda gitmesi amaçlıyoruz. Projeyle ürünler tüketiciye ulaşmadan gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz" dedi.

Zirai ilaç kullanımını bilinçli hale getirmek amacıyla, sürekli eğitimler düzenlendiğini belirten İnal, üreticilere reçete ve üretici kayıt defteri kullanımı konularında bilgiler verildiğini kaydetti. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dörtyol'da 'Tarladan Sofraya Güvenli Gıda' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement