Döşemealtı'nda Mescit ve Camilere Ramazan Temizliği - Son Dakika
Yerel

Döşemealtı'nda Mescit ve Camilere Ramazan Temizliği

Döşemealtı Belediyesi, ilçe genelindeki 59 cami ve bir mescidin temizliğini düzenli olarak yapmak üzere 5 kişilik ekip kurdu.

16.06.2015 13:07

Döşemealtı Belediyesi, ilçe genelindeki 59 cami ve  bir mescidin temizliğini düzenli olarak yapmak üzere 5 kişilik ekip kurdu.

İlçe Müftülüğüne bağlı cami ve mescitlerin temizliğinin yapılabilmesi amacıyla Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in talimatıyla kurulan ekip, tüm camileri temizledikten sonra gül suyu ile yıkıyor.

İbadethanelerin halıları sanayi tipi makinelerle temizlendikten sonra kapı, cam, ahşap ve fayanslar da siliniyor. Yaklaşık iki ay önce kurulan ve çalışmalarını aralıksız sürdüren ekip, 59 cami ve bir mescidi temizliyor. Ramazan ayı dolayısıyla temizlik çalışmalarını sıklaştıran ekipte ikisi kadın beş kişi görev yapıyor.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, yaptığı açıklamada, mescit ve camilerin kutsal mekanlar olduğunu ve temiz tutulmaları gerektiğini kaydetti. Genç, "Amacımız Allah'ın evi olan mescit ve camilerimizi olabildiğince temiz tutmak ve ibadete gelen cemaatimizin mis gibi, gül kokan ortamda ibadetlerini yapmalarına yardımcı olmaktır" dedi.

Genç, başta Döşemealtı halkı olmak üzere tüm İslam aleminin ramazan ayını kutladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Döşemealtı'nda Mescit ve Camilere Ramazan Temizliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement