Down Sendromlu Çocuklar İçin Nezaket Okulu - Son Dakika
Sağlık

Down Sendromlu Çocuklar İçin Nezaket Okulu

Pursaklar Belediyesi bünyesinde Down Sendromlu çocuklar için açılan eğitim merkezi, ailelerin beğenisini kazandı.

06.04.2016 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pursaklar Belediyesi bünyesinde Down Sendromlu çocuklar için açılan eğitim merkezi, ailelerin beğenisini kazandı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Down Sendromu Nezaket Eğitim Merkezi'nde 20 çocuğa birebir eğitim verildiği, çocukların yaşıtlarıyla kaynaştırıldığı belirtildi.

Anaokulu düzeyindeki merkezde 5'er kişilik dört grup halinde eğitim gören çocukların üçer saatlik eğitimlerle kişisel bakım, el becerisi, konuşma yeteneği, kalabalıklara alışma, eşyaları tanıma, bedenini tanıma, boyama, spor, sağlık ve oyun gibi alanlarda eğitildiği ifade edildi.

Belediyenin sunduğu hizmet sayesinde kendilerine boş zaman ayırma imkanı bulan aileler, "Böyle bir projeyi Pursaklar'a kazandıran Selçuk Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah hepsinden razı olsun." diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, hizmet sayesinde ailelerin kendilerine boş zaman da ayırabildiğine işaret ettiği açıklamada "Toplumun her kesimine yönelik hizmetlerle Tebessüm Şehrini inşa ettik. Her geçen yıl yeni ve özgün projelere imza atıyoruz. Bu projelerimiz başka kurum ve kuruluşlar tarafından da taklit ediliyor. Bu da yaptığımız işin ne kadar faydalı olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Down Sendromlu Çocuklar İçin Nezaket Okulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement