DSİ Menderes Taşkınlarına Karşı Şimdiden Önlem Almaya Başladı - Son Dakika
Yerel

DSİ Menderes Taşkınlarına Karşı Şimdiden Önlem Almaya Başladı

DSİ Menderes Taşkınlarına Karşı Şimdiden Önlem Almaya Başladı

Aydın Büyük Menderes Ovası’nın en büyük sıkıntılarından biri olan Menderes Nehri taşkınlarına karşı DSİ yetkilileri şimdiden önlem almaya başladı.

17.12.2015 08:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Büyük Menderes Ovası'nın en büyük sıkıntılarından biri olan Menderes Nehri taşkınlarına karşı DSİ yetkilileri şimdiden önlem almaya başladı. Menderes Nehri ıslah çalışmalarına rağmen geçen yıl binlerce dönüm alanın sular altında kaldığı ovada bu yıl da aynı sıkıntının yaşanmaması için Yenipazar ve çevresinde sedde çalışmalarına yeniden başlanıldı.

Geçen yıllarda kış sezonu bölgede etkili olan yağışların ardından Kemer ve Adıgüzel Barajlarının tamamen dolması üzerine barajlardan da su salınınca Aydın Ovası sular altında kalmıştı. Gelen suyu Menderes Nehri taşıyamayınca nehrin çeşitli bölgelerinde oluşan patlaklar ve taşkın sonucu Aydın Ovası'nda ciddi miktarda alan sular altında kalmıştı. Bu yıl da benzer sıkıntının yaşanmaması için DSİ görevlileri Menderes Nehri'nin çeşitli yerlerinde sedde yükseltme çalışmalarına başladı. Özellikel geçen yıl yırtılan bölümlerde nehir içi temizliği yapılıp kenararın da 3 metre civarında yükseltildiği görüldü. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel DSİ Menderes Taşkınlarına Karşı Şimdiden Önlem Almaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement