Dubai Dünya Hava Oyunları'na, Türkiye Damga Vurdu - Son Dakika
Güncel

Dubai Dünya Hava Oyunları'na, Türkiye Damga Vurdu

Dubai Dünya Hava Oyunları\'na, Türkiye Damga Vurdu

1997 yılında ilk defa Türkiye’de, Türk Hava Kurumu tarafından düzenlenen Dünya Hava Oyunları’nın 2015 yılı yarışmaları 54 ülkeden bin 274 katılımcıyla Dubai’de başladı.

04.12.2015 12:02

1997 yılında ilk defa Türkiye'de, Türk Hava Kurumu tarafından düzenlenen Dünya Hava Oyunları'nın 2015 yılı yarışmaları 54 ülkeden bin 274 katılımcıyla Dubai'de başladı.

Sportif havacılık branşlarının tamamında müsabakaların yapılacağı Dubai Dünya Hava Oyunları 2015'in açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Özellikle akrobasi uçaklarının renkli dumanlarla gökyüzünde senkronize olarak yaptığı selamlama geçişi katılımcılardan büyük alkış aldı.

Dünya Hava Oyunlarının kurucu ülkesi olması nedeniyle Türk ekibi ve Türk Bayrağı açılış seremonisinde en önde yer alırken diğer ülke bayrakları ve katılımcıları Türkiye'nin ardından alfabetik sıraya göre dizildiler.

Dubai'deki Dünya Hava Oyunları'na Türkiye'yi temsilen THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, THK Çok Hafif Hava Araçları Okul Müdürü Murat Bayçora ve amatör yamaçparaşütü pilotu Abdullah Yıldız katıldı. Açılışı yapılan hava oyunlarında Türk ekibi ilgi odağı oldu.

Uluslararası Havacılık Federasyonu bünyesinde birçok başarılara imza atan Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Kürşat Atılgan, FAI Genel Başkanı Dr. John Grubbström ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Sivil ve sportif havacılık branşlarının Türkiye ve Dünya'da daha popüler hale getirilmesi konusunda yapılması gerekenlerin masaya yatırıldığı görüşmeler 1 saat sürdü. İkili görüşmelerde 2016 yılında yapılacak yarışmaların bazılarının Türkiye'de gerçekleştirilmesi noktasında anlaşmaya varıldı. Ayrıca FAI Genel Başkanı Dr. John Grubbström, 16 Şubatta gerçekleştirilecek olan THK'nin 91'inci kuruluş yıldönümünde beraberindeki heyetle birlikte Ankara'ya gelme kararı aldı.

FAI Genel Sekreteri Susanne Schoedel'in de hazır bulunduğu görüşmelerin ardından THK ve FAI heyeti Dubai Dünya Hava Oyunları 2015'in açılış törenini birlikte izledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dubai Dünya Hava Oyunları'na, Türkiye Damga Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement