Dubaili İş Adamından Trakya'da Yatırım - Son Dakika
Yerel

Dubaili İş Adamından Trakya'da Yatırım

Dubaili iş adamı Riyad Rahhal, Edirne ve İpsala'dan 2 bin dönüm, Hayrabolu ilçesinden de 650 dönüm çeltik sahası kiraladıklarını söyledi.

10.04.2015 19:09

Dubaili iş adamı Riyad Rahhal, Edirne ve İpsala'dan 2 bin dönüm, Hayrabolu ilçesinden de 650 dönüm çeltik sahası kiraladıklarını söyledi.

Ziraat Mühendisi Rahhal, Malkara Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz'ü ziyaretinde, çeltik tohumu konusunda yardım istedi.

Ürdün ve Dubai'de iş yapan büyük bir firmanın üst düzey yöneticileri olduklarını belirten Rahhal, şöyle konuştu:

"İpsala'dan 2 bin dönüm, Hayrabolu ilçesi mahallelerinden de 650 dönüm çeltik sahası kiraladık. Çeltik ekimine bir ay gibi bir zamanımız kaldı. Tohumluk konusunda Ziraat Odası başkanlarımızdan bilgiler alıyoruz. Yapacağımız modern tarım ile bizler dönümüne 1600-1700 kilogram pirinç almayı hedefliyoruz. Bunu Mısır'da başardık. Topraklarınız çeltik ekimine uygun topraklar. Bu verimi almayı başaracağız."

Rahhal, gelecek yıl çeltik ekilen daha çok alanı kiralamak istediklerini, elde edilecek ürünleri şirketleri kanalıyla yurtiçi ve yurtdışında pazarlayacaklarını vurguladı.

Gündüz de Trakya'ya yabancı yatırımcının gelmesini istediklerini belirterek, tarımsal bir kuruluş olarak kendilerinden istenen yardımı yapacaklarını ifade etti.

Ziyarette ayrıca, Rahhal ile Gündüz bölgeye uygun çeltik tohumlarını inceledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dubaili İş Adamından Trakya'da Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement