Dünya Barış Koşusu Gönüllüleri Lapseki'de - Son Dakika
Yerel

Dünya Barış Koşusu Gönüllüleri Lapseki'de

Dünya Barış Koşusu Gönüllüleri Lapseki\'de

Uluslararası dostluğu ve barışı teşvik etmeyi amaçlayan küresel bayrak yarışı Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run ‘Dünya Barış Koşusu 2015’ gönüllüleri, Lapseki ilçesine ulaştı.

03.10.2015 11:44

Uluslararası dostluğu ve barışı teşvik etmeyi amaçlayan küresel bayrak yarışı Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run 'Dünya Barış Koşusu 2015' gönüllüleri, Lapseki ilçesine ulaştı.

Kalpten Kalbe Meşale ile sloganıyla uluslararası dostluğu ve barışı teşvik etmeyi amaçlayan küresel bayrak yarışı Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run 'Dünya Barış Koşusu 2015' gönüllüleri, Lapseki ilçesine ulaştı. Her yıl 140 ülkede sürdürülen barış koşusu ölen sporcu Tiri Mojni anısına yapılıyor. Bu kapsamda Lapseki ilçesine ulaşan sporcu kafilesini Kaymakam Tahir Şahin ile Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz karşıladı. Kurucuları hakkında çevirmenler aracılığıyla bilgi aktaran sporcular yaptıkları açıklamada, "Dünya Barış Koşusu 1987 yılında ruhani lider Sri Chinmoy tarafından sevgi, barış ve birliktelik ruhu içinde kuruldu. bu ruh koşuya dahil olan herkesin yüreğine dokunan ve koşunun kendisine de nüfuz eden bir ruhtu. Bir atlet, filozof, sanatçı, müzisyen ve şair olan Sri Chinmoy, hayatını dünya barışı ve birliği ideallerine adamış bir insandı" dedi. Barış meşalesi Lapseki Spor Kulübü minik sporcuları tarafından taşındı. Belediye Başkanı Yılmaz sporcuları bir gün ilçede ağırlayacağını belirtti. Kaymakam Tahir Şahin yaptığı açıklamada, "Dünya barışına sağladığınız katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Sporcuların Lapseki ilçesinde konakladıktan sonra Çanakkale'ye hareket edeceği bildirildi. Sporcular ayrıca Lapseki Belediyesine teşekkür belgesi takdim etti. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Barış Koşusu Gönüllüleri Lapseki'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement