Amerika, Uzay Savaşı İçin Hazırlıklara Başladı - Son Dakika
Dünya

Amerika, Uzay Savaşı İçin Hazırlıklara Başladı

Amerika, Uzay Savaşı İçin Hazırlıklara Başladı

Amerika Birleşik Devletleri'nin olası bir savaşın uzaya sıçraması senaryoları üzerinde durduğu ifade edildi.

29.11.2016 12:46  Güncelleme: 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyada kutuplaşma ve gerilimin günden güne arttığı ve savaş söylentilerinin daha sık dile getirildiği bugünlerde, savaş söylentileri sadece dünya ile sınırlı kalmayacakmış gibi görünüyor. CNN'de yayınlanan habere göre, Amerika Birleşik Devletleri olası bir uzay savaşı için hazırlıklara başladı bile.

''ÇATIŞMA İHTİMALİNE KARŞI HAZIR OLMALIYIZ''

CNN'e konuşan Birleşik Devletler Strateji Komutanı General John Hyten, "İnsan nereye gittiyse, orada çatışma olmuş. Batıya taşınmışız ve vahşi batıda çatışmalar başlamış. Avrupa iki kez korkunç dünya savaşları gördü. Şimdi de insanlık uzaya gidiyor. Çatışma ihtimaline karşı hazır olmalıyız." ifadelerini kullandı.

ABD'nin uzaya en bağımlı uluslardan biri olduğuna dikkat çekilirken, olası bir savaş durumunda internetin ve tüm diğer iletişim kanallarının açık tutulabilmesi için uyduların korunması gerektiğine dikkat çekildi.

38.000 PERSONEL ÇALIŞIYOR, 8.9 MİLYAR DOLAR BÜTÇEYE SAHİP

ABD'nin uzayda daha etkin savunma yapabilmek için çalışmalarını sürdürdüğü ifade edilirken, ABD Hava Kuvvetleri Uzay Komutanlığı'nın bu çalışmaları yürüttüğü belirtildi. 1982 yılında kurulan Uzay Komutanlığı, 38.000 personel çalışıyor. 8.9 milyar dolar bütçeye sahip olan komutanlığın dünyanın 134 yerinde üssü bulunuyor. Savunma Bakanlığı'nın uzay bütçesi ise 22 milyar dolar olarak belirlenmiş durumda.

Son Dakika Dünya Amerika, Uzay Savaşı İçin Hazırlıklara Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement