Dünya Çiftçiler Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Çiftçiler Günü

Hayrabolu'da, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, düzenlenen törenle kutlandı.

14.05.2016 15:49

Hayrabolu'da, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, düzenlenen törenle kutlandı.

Hayrabolu Ziraat Odası tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Ziraat Odası toplantı salonunda devam eden etkinlikte konuşan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ ilinin en geniş tarımsal topraklarına Hayrabolu'nun sahip olduğunu belirterek, ilçede 800 bin dönüm ekilebilir alan ve 4 bin 500 üreticinin olduğunu söyledi.

Salihoğlu, "Birlikte bu ülkenin topraklarını en yüksek verime ulaştıracak şekilde gayret göstermeliyiz. Gelecek kuşaklara bozulmamış sağlam ekilebilir topraklar bırakmalıyız." dedi.

Ziraat Odası Başkanı Bülent Can, "Biz çiftçiler olarak onurluyuz, gururluyuz. Bu ülkede eti, sütü, yağı ve ekmeği de biz üretiyoruz. Tarım sektöründe görev aldığımız için mutluyuz." diye konuştu.

Tarımın en büyük sorununun miras yoluyla bölünen araziler olduğunu ifade eden Can, şöyle devam etti:

"Arazilerimiz bölünüyor, bölündükçe de üretimde kayıplar meydana geliyor. Ayrıca ilçemize toplulaştırmanın gelmesini istiyoruz .Karademir Barajı'mızın bir an önce kapalı devreye alınıp, Hayrabolu ve 25 mahallemizi kapsayan verimli topraklarımızın suya kavuşmasını istiyoruz. Çiftçilerimiz her zaman bizlere soruyor 'ofis alım yapacak mı?' diye. Kesinlikle ofisimiz bu yıl alım yapacak. Desteklemeler konusunda da ayçiçeğinde 2014 yılında çeşitli dosyalar sunduğumuzda, 240 kuruş yetmez mi denildi. 2016 yılında ayçiçeği bizleri memnun etti. Kilogram başına 400 kuruş, sözleşmeli ekimde de 60 kuruş olmakla birlikte toplamda 460 kuruşa çıktı."

Törene, Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan, Belediye Başkan Vekili Dilek Çeşmeli, Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Şenol, Önder Çiftçi Derneği Başkanı Mehmet Çıkrıkçılı, tarım kuruluşlarının yöneticileri ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Çiftçiler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement