Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Engelliler Günü

Bozüyük ilçesinde, Dünya Engelliler Günü nedeniyle program düzenlendi.

03.12.2014 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozüyük ilçesinde, Dünya Engelliler Günü nedeniyle program düzenlendi.

Belediye Başkan Yardımcısı Yürükçü, Belediye Düğün Salonu'nda, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Buğra Levent, Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu ve engelliler ile ailelerin katıldığı etkinlikte, herkesin ömründe farklı imtihanları ve aşması gereken engelleri olduğunu söyledi.

Engellilerin, engellerini aşmalarında ailelerin büyük öneminin bulunduğunun altını çizen Yürükçü, şöyle konuştu:

"Çünkü bu bir sabır işidir ve büyük fedakarlık göstermek gerekir. Bunların hiçbir ölçü bedeli ve karşılığı yoktur. Kimin nasıl yaşayacağını yarın kimse garanti edemez. Sapasağlam olabilirsiniz, eliniz ayağınız tutabilir ama her hangi bir aksilikle bu imtihana tabi olabilirsiniz. Bu anlamda bunu fark edebilmek ve bunu yaşayarak çevremizde bu konumda olanlara destek vermek, bizler açısından da en önemli görevlerden biridir. Bizler yerel yönetimler olarak el ele, omuz omuza çalışmaya, hizmet vermeye gayret ediyoruz."

Bozüyük Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Çelik de engelliliğin, kutlanacak bir durum olmadığını vurgulayarak, "Engelli sorunları dendiği zaman, belirli bir çerçevede değil, her engellinin çok farklı sorunları olduğunun bilinmesi lazım. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi, yaşlısına ve engellisine verdiği değerden ölçülür. Biz derneğimizde çeşitli etkinlikler ve projeler yapıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Yürükçü, Çelik'e, üzerinde Metristepe Anıtı'nın bulunduğu seramik tabak hediye etti. Program, mangala turnuvası ve eğlenceyle sona erdi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ENVERYETER: EY SİYASİ PARTİLER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI SİZLER ENGELLİLERİN YANINIZDAYDINIZ NEREDESİNİZ O GÜN HİÇ BİRİNİZ YOKTUNUZ ANCAK SİYASİ PARTİYİ TEMSİLEN AKP İL DELEGESİ ENVER GÜÇYETER , SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN TÜKETİCİ HAKLARI DERNEĞİN ÇİCEKLERİ VARDI BOZÜYÜKTE BUNLARIN ENGELLİLERİN YANINDA OLDUKLARI GÖSTERDİLER YA SİZLER SEÇİM ZAMANI GELİNCE YANINIZDAYIZ DİYEN (CHP, MHP, İŞCİ PARTİSİ, BBP, ) NEREDEYDİNİZ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI (ADD, YARDIMSEVERLER, VE DİĞERLERİ) HİÇ OLMAZSA ÇİÇEK GÖNDERSEYDİNİZ ZORMUY DU SÖZLE DEĞİL İCRATLA YANINIZDA OLDUĞUNUZU GÖSTERDİNİZ . BU İNSANLARI KANDIRMAKTAN VAZGEÇİN ARTIK 0 0 Yanıtla

Advertisement