Dünya Fotoğrafçıları Bursa'da - Son Dakika
Güncel

Dünya Fotoğrafçıları Bursa'da

Bu yıl dördüncüsü yapılan Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali (Bursa FotoFest), 6-11 Aralık 2011 tarihleri arasında fotoğraf tutkunlarını Bursa’da buluşturdu.

06.12.2014 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

 Bu seneki yarışmanın konusu ise “Birlikte yaşamak” oldu.

Yerli ve yabancı yüzlerce fotoğraf gönüllüsünün katıldığı festival yürüyüşüyle başlayan 4’üncü Uluslararası Bursa FotoFest, bir hafta boyunca fotoğraf meraklılarına unutulmaz günler yaşatacak. Büyükşehir Belediyesi’nin desteği, Bursa Kent Konseyi’nin organizasyonu ve BUFSAD ve gönüllülerin çalışmasıyla yapılan festival, dünyaca ünlü isimleri Bursalılarla buluşturdu. Fotofest’e yerli ve yabancı bir çok fotoğraf sanatçısı katıldı. Festival kapsamında Merinos AKKM Fuar Alanı’nda açılan fotoğraf sergisi açıldı. Fotofest’e 39 ülkeden bin 155 fotoğrafçı 3 bin 834 fotoğraf gönderdi. 5 kıtadan ve 57 farklı şehirden katılım olan festivale 7 uluslararası, 32 ulusal ve 120 yerel sanatçı katılırken 274 fotoğraf sergiye sunuldu.

Festival açılışında konuşan proje koordinatörü Ceyhun İlgir, “Bu yıl Fotofest'in dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliğin Bursa adına büyük bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve organizasyona büyük destek olan BUFSAD’a teşekkür ediyoruz. Fotofest, kentteki tek kalan sivil yürüyüş olma özelliğini taşıyor. Emeklileren işçiye, gençlerden yaşlıya fotoğrafa gönül veren herkes yürüyüşe geliyor. Bu yıl 50 ülkeden 3 bin fotoğraf geldi. Bu fotoğraflar kentteki kamu binalarına hediye edilecek” dedi.

Kortej yürüyüşüne Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı. 

BERKTUĞ ÖNCÜ - SEFA BALABAN

Dünya Fotoğrafçıları Bursa\'da
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünya Fotoğrafçıları Bursa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement