Dünya Hayvanları Koruma Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Hayvanları Koruma Günü

Afyonkarahisar'da hayvan haklarına dikkat çekmek için resim sergisi açıldı.

04.10.2015 16:03

Afyonkarahisar'da hayvan haklarına dikkat çekmek için resim sergisi açıldı.

Anıtpark önünde açılan serginin gün boyunca açık kalacağını belirten Haykonfed Afyonkarahisar temsilcisi Eda Kavak, hayvan haklarına dikkat çekmek, hayvanlarında insanlar gibi birer canlı olduklarına göz önüne koymak için toplandıklarını söyledi.

Hayvan sevgisi bilincini oluşturmak ve bunun sürekliliğini sağlamak gerektiğinin altını çizen Kavak, hayvanları koruma günü olarak kutlanan 4 Ekim'in tüm dünyada kutlanmakta olduğunu kaydetti.

"Direkt veya dolaylı olarak pek çok özelliğinden yararlandığımız hayvaların, insan yaşamında büyük önemi vardır" diyen Kavak, şöyle konuştu:

"Diğer canlılar gibi onlarda doğanın dengesinin devam etmesinde çok önemli role sahiptir. Bu dengenin sağlanmasında doğada bulunan hayvanların yaşam mücadelelerine destek vermek, onları kötü koşullardan korumak gibi insanlara da düşen çok önemli görevler vardır."

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nün su ve yemek kabı katkısı yaptığı, Afyonkarahisar Belediyesi'nin ise ekipman desteği yaptığı etkinlikte, hayvan resimlerinin bulunduğu resim sergisi açıldı.

Hayvan barınağında bakımı yapılan, ve gönüllüler tarafından evlerde beslenen bazı hayvanlar, sahiplendirilmek için etkinlik alanında sergilendi. Sergiyi gezmeye gelen hayvanseverler, minik dostlara büyük ilgi gösterdi.

Sergilenen hayvanlar içindeki van kedisi dikkat çekti. Özel bir kedi ırkı olan Van kedisi'nin evden kaçtığını düşündüklerini belirten Haykonfed temsilcisi Kavak, kedinin sahiplendirilmesi için uğraştıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Hayvanları Koruma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement