Dünya Ormancılık Haftası - Son Dakika
Yerel

Dünya Ormancılık Haftası

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Dünya Ormancılık Haftası dolayısıyla Koyulhisar ve Suşehri Orman İşletme müdürlüklerince vatandaşlara 2 bin sedir fidanı dağıtıldı.

27.03.2015 15:48

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Dünya Ormancılık Haftası dolayısıyla Koyulhisar ve Suşehri Orman İşletme müdürlüklerince vatandaşlara 2 bin sedir fidanı dağıtıldı.

Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yeşil alanları ve ormanları korumanın insanlık görevi olduğunu söyledi.

Ormanların korumanın insanını korumayla eşdeğer olduğunu vurgulayan Perçi, "Devletimiz ağaçlandırma faaliyetlerine büyük önem vermekte ve bu konunun takipçisi olmaktadır. İlimiz ve İlçelerimizin orman teşkilatlarınca düzenli olarak sahada ağaçlandırma, erozyonla mücadele ve ormanların iyileştirilmesi çalışmaları yapılmaktadır" dedi.

Hedeflerinin emanet olan bereketli toprakların ormanlık alanlarını muhafaza etmek ve genişletmek olduğunu dile getiren Perçi, "Bu düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın Dünya Ormancılık Günü'nü kutluyor, içerisinde bulunduğumuz haftanın yeni bir bilince vesile olmasını diliyorum. Tüm vatandaşlarımızı da yeşili ve doğayı korumaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Ormancılık Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement