Dünya Rekortmeni Şehitler İçin Dalacak - Son Dakika
Güncel

Dünya Rekortmeni Şehitler İçin Dalacak

Dünya rekortmeni su altı sporcusu Cem Karabay, 13 saat 22 dakika ile Daniel Sammut'a ait olan en uzun süre soğuk denizde yaşama rekorunu şehitler için kırmaya çalışacak.

19.04.2016 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya rekortmeni su altı sporcusu Cem Karabay, 13 saat 22 dakika ile Daniel Sammut'a ait olan en uzun süre soğuk denizde yaşama rekorunu şehitler için kırmaya çalışacak.

Beylikdüzü Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Karabay, Beylikdüzü Belediyesinin ve Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübünün desteğiyle rekor denemesi yapacak.

Karabay, 24 Nisan Pazar günü saat 05.00'te, Beylikdüzü - Gürpınar sahilindeki Sualtı Sporları Eğitim ve Sınav Merkezi'ne yakın noktada, açık denizde rekor denemesi yapacak. Deneme aynı gün saat 19.00'da sona erecek. Rekor denemesi su altından canlı izlenebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karabay, "13 derecelik soğuk denizde 6 metreden daha derinde kırılması imkansız gözüyle bakılan dünya rekoru denememi, yurdumuzu korumak için gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimize armağan edeceğim. Bu rekoru kırmak için fiziksel ve zihinsel hazırlıklarımı tamamladım. Sonuna kadar savaşıp rekoru kıracağıma olan inancım tam" ifadelerini kullandı.

"En Uzun Süre Soğuk Denizde Yaşama" dünya rekoru, 13 saat 22 dakika ile Maltalı Daniel Sammut'a ait.

Cem Karabay

2009'da gerçekleştirdiği ilk denemede 135 saat 2 dakika 19 saniye su altında yaşayarak su altı sporlarında dünya rekoru kıran ve Guinness Dünya Rekorları Kitabına giren ilk ve tek Türk Su altı Sporcusu Cem Karabay, 2011 yılında yine kendi rekorunu 192 saat 19 dakika 19 saniyeye taşıyarak "Kainatta suyun altında en uzun süre yaşayan insan" unvanının sahibi oldu. Karabay, Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü Başkanlığını da yürütüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Rekortmeni Şehitler İçin Dalacak - Son Dakika


Advertisement