Dünyagöz Vakfı'nın Gören Gönüller Projesi İçin Anlamlı Konser - Son Dakika
Güncel

Dünyagöz Vakfı'nın Gören Gönüller Projesi İçin Anlamlı Konser

Dünyagöz Vakfı, 2011 yılından bu yana hayata geçirdiği özel projeler ile "Göze" ve "Görmeye" verilen değeri yükseltiyor.

03.05.2016 14:14

"Gören Gönüller" projesi için Sibel Can ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ile 30 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 20.00'de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda büyük bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyor. Sibel Can'ın son albümündeki parçalarını seslendireceği konserde, biletler www.biletix.com internet sitesi ve Biletix satış noktaları üzerinden satışa sunuldu, bilet satışından elde edilen gelir ise "Gören Gönüller" projesine aktarılıyor.

Gören Gönüller projesi çatısı altında görme engelli ve az gören 300 öğrenciye verilecek "akıllı telefon"larla öğrencilerin günlük yaşamlarında bağımsız hareket etmeleri ve bilgiye hızlı erişimleri sağlanacak. Tamamen görme engellilere özel olarak tasarlanmış bu cihazlar telefon özelliğinin yanı sıra; dokunmatik, metin okuma, ses ile komut verme, yazıları büyütme, sesli olarak adres tarifi yapma, renk tanıma, OCR, NFC ve acil yardım imdat butonu gibi önemli özellikleriyle görme engellilerin hayatına ışık oluyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünyagöz Vakfı'nın Gören Gönüller Projesi İçin Anlamlı Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement