Düzce Besyo'da Ön Kayıtlar Başladı - Son Dakika
Yerel

Düzce Besyo'da Ön Kayıtlar Başladı

Düzce Besyo\'da Ön Kayıtlar Başladı

Düzce Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ön kayıtları başladı.

20.08.2015 13:44

Düzce Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ön kayıtları başladı.

Kayıtların başlaması ile beraber Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Özel Yetenek Sınavı hakkında bilgi veren BESYO Müdürü Prof. Dr. Kürşat Karacabey, "Yüksekokulumuzun eğitim-öğretim hayatı yaklaşık iki buçuk yıl olmasına rağmen Düzce Üniversitesi yönetimimizin verdiği destek ile çok büyük bir ivme yakaladık. Yüksekokulumuzda 1 Prof., 8 Yrd. Doç., 2 Öğretim Görevlisi 3 Araştırma Görevlisi ve okutmandan oluşmaktadır. Yüksekokulumuzda 2 bölüm ve 3 program mevcuttur. Ayrıca Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı yüksek lisans ve doktora programları da mevcuttur" dedi.

Ön kayıtların ardından özel yetenek sınavının yapılacağına değinen Prof. Dr. Karacabey, "Özel Yetenek Sınavımızda, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümümüze Özel Yetenek Sınavı'yla öğrenci alınırken Antrenörlük Eğitimi bölümüne ise sportif öz geçmiş puanıyla öğrenci alınacaktır" ifadelerini kullandı.

Sınavda herhangi bir ücret alınmayacağını ifade eden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Karacabey, "Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz programlarında öğrenim görmek isteyen öğrencilerimizin ön kayıt işlemleri, 19-21 Ağustos 2015 tarihleri arasında Üniversitemiz BESYO ön kayıt bürosunda yapılmaya başlanmıştır. Başvurular şahsen ve mesai saatleri içerisinde kabul edilmektedir. Ayrıca, YÖK'ten gelen yazı uyarınca sınavda hiçbir başlık altında ücret alınmamaktadır" dedi.

"Özel Yetenek Sınavı tamamen şeffaf ve elektronik sistem tarafından yapılıp değerlendirilecektir" ifadelerini kullanan Karacabey, "Sınav internet üzerinden ve TV den canlı olarak izlenilebilecektir. Hedefimiz her yıl olduğu gibi sınavı biter bitmez açıklayarak, sınavı en erken açıklayan üniversite olmak" dedi.

BESYO Kontenjanları hakkında da bilgi aktaran Prof. Dr. Karacabey, "Kontenjanlarımız Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü 40 (14 Kadın-26 Erkek), 20 milli sporcu (13 erkek-7 kadın), Antrenörlük Eğitimi Bölümü 1. Öğretim 4, (14 Kadın-26 Erkek), 20 milli sporcu (13 erkek-7 kadın), Antrenörlük Eğitimi Bölümü 2. Öğretim 40,(14 Kadın-26 Erkek) 20 milli sporcu (13 erkek-7 kadın)" şeklinde olduğunu vurguladı.

Yüksekokulu Milli ve Türkiye dereceleri olan sporcular tarafından tercih edildiğini belirten Karacabey, "Yüksekokulumuzun genç üretken ve alan içerisinden gelen akademisyenler sayesinde tercih edilen bir kurum haline geldi. Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, yönetimimizin uyumlu çalışması ve destekleri sonucu Türkiye'de tercih edilir ve tanınırlığı üst seviyelere çıkmış bulunmaktayız. Tesisleşme olarak da birçok üniversiteden iyi durumdayız. kapalı yüzme havuzumuz, kapalı Spor salonumuz, Atletizm pistimiz, stadyumumuz ve açık spor alanlarımız mevcuttur" diyerek BESYO'nun YÖK genel kurul kararı ile Spor Bilimleri Fakültesi'ne dönüştüğünü belirtti. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce Besyo'da Ön Kayıtlar Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement