Düzce'de Ücretsiz Kanser Taraması - Son Dakika
Sağlık

Düzce'de Ücretsiz Kanser Taraması

Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) ortaklaşa kanser tarama etkinliği düzenledi.

08.02.2016 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) ortaklaşa kanser tarama etkinliği düzenledi.

Gaziantep Caddesine kurulan mobil sağlık aracında yürütülen çalışamalar hakkında bilgi veren Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi Ayfer Yüksel, 'Erken Teşhis Hayat Kurtarır' sloganıyla yola çıktıklarını söyledi.

Amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu vurgulayan Yüksel "Kadın ve Sağlık komisyonunun Düzce İl Halk Sağlığı KETEM ile ortaklaşa düzenlemiş olduğu sahalarda kanser tarama etkinliklerine devam ediyoruz. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü bu tarama işlemini gerçekleştirirken bizler burada, aracı bir el olarak farkındalık yaratmaktır. Amacımız, kansere karşı ve erken teşhis işlemlerinin hala devam ettiğini Düzce halkına hatırlatmaktır" dedi.

Erken teşhislerin hayat kurtardığına dikkati çeken Halk Sağlığı Doktoru Semra Metin ise "Bilindiği üzere kanserde erken teşhis çok önemli. Biz bu taramalarla bu rahatsızlıkları daha erken teşhis etmeyi amaçlıyoruz. Erken teşhis olduğu zaman nice hayatlar kurtuluyor. Vatandaşlarımız aile hekimliği veya KETEM'e başvurarak bu taramaları ücretsiz olarak yaptırabilirler. Özellikle kadınlarda, 40-69 yaş arası meme kanseri, 30-65 yaş arası rahim ağzı kanseri taraması ve 50-70 yaş arası erkeklerde bağırsak kanseri taraması yapabiliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Düzce'de Ücretsiz Kanser Taraması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement