Düzce'den Ankara'ya Adalet İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Düzce'den Ankara'ya Adalet İçin Yürüdü

Düzce\'den Ankara\'ya Adalet İçin Yürüdü

Düzce'nin Ballıca Köyünde bulunan evini gözetlediği gerekçesiyle bir kişiyi dövdüğü için çıkarıldığı mahkemede 1 yıl 10 ay hapis ve 18 bin 500 lira para cezasına çarptırılan evli 2 çocuk babası 29 yaşındaki Yunus Sezer, çocuklarının geleceği ve adalet için Ankara'ya yürüdü.

20.07.2014 14:06

Düzce'nin Ballıca Köyünde bulunan evini gözetlediği gerekçesiyle bir kişiyi dövdüğü için çıkarıldığı mahkemede 1 yıl 10 ay hapis ve 18 bin 500 lira para cezasına çarptırılan evli 2 çocuk babası 29 yaşındaki Yunus Sezer, çocuklarının geleceği ve adalet için Ankara'ya yürüdü. Asgari ücretle çalıştığını, bu parayı ödemesinin mümkün olmadığını, belirten Sezer, Çocuklarımın geleceği için Ankara'da Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na sesimi duyurmak istiyorum. Davanın yeniden görülmesini istiyorum dedi.

Düzce'nin Ballıca köyünde oturan ve tekstil işinde asgari ücretle çalıştığını belirten Yunus Sezer, geceleri de garsonluk ve boya badana işlerine gittiğini belirtti. Sezer, 4 yıl önce kapısına gelip, eşi ve yengesini rahatsız ederek evini gözetlediğini iddia ettiği R.T.'yi dövdü. Sezer, çıkarıldığı mahkemede, daha önce sabıka kaydı olmadığı ve iyi hali göz önüne alınarak 1 yıl 10 ay hapis ve 18 bin 500 lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

Bu parayı ödeyecek durumu olmadığını ve sürekli çalışmak zorunda kaldığı için çocuklarını dahi göremediğini belirten Sezer, cezaya tepki için Düzce'den Ankara'ya yürüdüğünü söyledi. Kapısına gelip, ahlaksızlık yaptığını iddia eden 55 yaşındaki R.T. ile olay günü büyük bir kavgası olduğunu hatırlatan Sezer, Ne Anayasa, ne de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracak durumum yok. Düzce Valiliği'ne, Cumhurbaşkanlığına ve Başbakanlığa gidip, defalarca sorunumu anlatmaya çalıştım, ancak ilgilenen olmadı. Bir insan namusu, çocuklarının rızkı ve bayarğı için yaşar. Devlet bizi cezalandırdı, ben bu cezayı ödeyebilecek durumda değilim dedi.

Asgari ücretle çalıştığı maaşından 250 lira tazminat parası kesildiğini belirten Yunus Sezer, Çocuklarım bana 'Baba her gün makarna mı yiyeceğiz' diyorlar. Bu haksız karara karşı Ankara'ya, Başbakanlığa kadar yürüyüşe geçtim. Ayaklarım yara oldu, tek başıma yürüyorum. Benzinliklerde sandalye üzerinde 1 saatlik uykuyla yürüyorum. Biri 2, diğeri 4 yaşındaki çocuklarımın geleceği için Ankara'da, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na sesimi duyurmak, davanın yeniden görülmesini istiyorum dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Düzce'den Ankara'ya Adalet İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement