Düzce Ot Festivali Renkli Görüntülerle Başladı - Son Dakika
Yerel

Düzce Ot Festivali Renkli Görüntülerle Başladı

Düzce Ot Festivali Renkli Görüntülerle Başladı

Düzce’de bu yıl ikincisi düzenlenen TYCHE Otları Festivali renkli görüntülerle başladı.

06.05.2016 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'de bu yıl ikincisi düzenlenen TYCHE Otları Festivali renkli görüntülerle başladı. Anıtparkta kurulan stantlarda Düzce'de yetişen otlar sergilendi.

Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen ve üç gün sürecek olan TYCHE Düzce Otları Festivali Anıtparkta kurulan satanların bulunduğu alanda açılış konuşmaları ile başladı.

Festivalde konuşan Vali Ali Fidan, festivalin Düzce'nin tanıtımı adına çok önemli olduğunu belirterek "Düzce Otları festivalimizin bu yıl ikincisi yapıyoruz. Festivalimiz artık gelenekselleşiyor. Bu festivalle Düzce'mizin doğal güzelliklerini tanımak, tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak gibi bir imkanımız var. Düzce'nin kıymetli hanımefendilerinin bereketli elleriyle dostluklarını sevgilerini katarak yaptıkları yemekler burada tanıtılıyor. Bu bir kitap ile birleştirilerek gelecek nesillere aktarılacak. Festival Düzce'nin tanıtılması, güzelliklerinin öne çıkması adına çok önemli. İnşallah bu festivalimiz gelecek yıllarda çok daha güzel olacak. Festivalin yapılmasında Düzce'yi karşılıksız seven hanımefendilerin büyük emeği var ve çabası var. Onların bu gayret ve çabaları olmasaydı bu festival gerçekleştirilemezdi. Kent Konseyi kadın meclisine emeği olanlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

"DÜZCELİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM"

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, festivalin çok güzel planlandığına dikkat çekerek "Hem Düzceli olmaktan, hem de Düzceli bir kadın olmaktan dolayı çok büyük bir mutluluk duydum. İki kelime bir araya gelince ne güzel işler çıkarılabileceğini görüyoruz. Çocukluğumda ebe gümeci ve kazayağı kavurarak yoğurtlayarak yediğimizi hatırlıyorum. Bugün o otların bir değere dönüştüğünü görmek hakikaten çok onurlandırıcı ve onur verici. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"TYCHE HEYKELİNİ MARKA HALİNE GETİRİYORUZ"

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, doğa, tarih ve kültürün Düzce'de buluştuğunu vurgulayarak "Düzce Belediyesinin de katkıları ile Kadın Meclisi tarafından düzenlenen ikinci geleneksel Düzce otları TYCHE bereket şenliğine hoş geldiniz. Tabiat güzellikleri ile adından söz ettiren memleketimiz adeta keşfedilmeyi bekliyor. Düzce'mizin her bir köşesi ayrı ayrı gezilip görülebilecek eşsiz doğal güzelliklere tarihi değerlere sahip. Çok çeşitli kültürel kimliklere ev sahipliği yapan mavi ile yeşili bir arada barındıran Düzce, şelaleleriyle, gölleriyle, yaylalarıyla, tabiatın bütün renklerini sunuyor. Doğa, tarih ve kültür Düzce'de buluşuyor. İşte bizde bu gün ikincisini düzenleyerek geleneksel hale getirmeyi hedeflediğimiz şenlikte Düzce'nin toprağından aldığı gücü tarihi kimliği ile bütünleştirerek kültürel bir etkinliğe imza atıyoruz. Konuralp'taki TYCHE heykelini marka haline getiriyoruz. Bu şenlikle bereketli topraklara sahip Düzce'mizde doğanın bizlere sunduğu Kaz ayağı, Kaldirik, Ezeltere, Karalahana, Dikenucu, Kara hindiba, Deve dikeni, Ebe gümeci gibi sağlık dolu, şifa kaynağı otlarımızı sizlere tanıtacağız" şeklinde konuştu.

"Başardık kadın arkadaşlar" diyerek sözlerine başlayan Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen, "Emeğin ve coşkusu ile yüreği ile bu festivali oluşturan kadın arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterileriyle etkinlik devam etti. Düzce otlarının sergilendiği festivalde yöresel yemekler ikram edildi. Düzceli kadınların hazırladığı hamur işlerinin yanında, el işleri, hediyelik eşyalar stantları süsledi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce Ot Festivali Renkli Görüntülerle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement