Düzce Üniversitesi'nde Rektörlük Seçimi - Son Dakika
Güncel

Düzce Üniversitesi'nde Rektörlük Seçimi

Düzce Üniversitesi\'nde Rektörlük Seçimi

Düzce Üniversitesi'nde rektörlük seçimi için 7 aday yarışırken, Prof.Dr. Nigar Demircan Çakar, 301 oy alarak seçimi kazanırken, Prof.Dr. Mehmet Akgül 68 oyla ikinci oldu.

20.04.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Üniversitesi'nde rektörlük seçimi için 7 aday yarışırken, Prof.Dr. Nigar Demircan Çakar, 301 oy alarak seçimi kazanırken, Prof.Dr. Mehmet Akgül 68 oyla ikinci oldu.

Düzce Üniversitesi'nde bugün rektörlük seçimi yapıldı. Üniversitenin konferans salonunda yapılan seçimlerde 2 dönemden bu yana Düzce Üniversitesi Rektörü olan Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, "Öğretim üyelerimiz, idari personelimiz ve tüm dış paydaşlarıyla son 8 yılda üniversitemizi değer üreten bir üniversite haline getiren herkese teşekkür ediyorum. Seçimin hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Prof.Dr. Nigar Demircan Çakar, Prof.Dr. Mehmet Akgül, Prof.Dr. Fehmi Erzincanlı, Prof.Dr. Binnur Önal, Prof.Dr. İlhan Mavioğlu, Prof.Dr. Ayten Erdoğan ve Prof.Dr. Mustafa Haluk Akbaş rektörlük için aday oldu. 7 akademisyenin rektörlük için yarıştığı seçimlerde 407 öğretim üyesinden 396 kişi oy kullandı. Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı olan Prof.Dr. Nigar Demircan Çakar 301 oy alırken, Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Mehmet Akgül ise 68 oy alarak ikinci, Fehmi Erzincanlı ise 10 alarak üçüncü oldu. Binnur Önal 2, diğer adaylar ise birer oy aldı. 12 oy ise geçersiz sayıldı.

Yükseköğretim Kurulu'nun belirleyeceği 3 adaydan biri Cumhurbaşkanlığı tarafından rektör olarak seçilecek. - Zce

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Düzce Üniversitesi'nde Rektörlük Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement