Düzeltme"Fetö'nün Irak'taki Faaliyetleri" Başlıklı Haberimizde "Erbil'de Daha Önce Örgüte Bağlı... - Son Dakika
Güncel

Düzeltme"Fetö'nün Irak'taki Faaliyetleri" Başlıklı Haberimizde "Erbil'de Daha Önce Örgüte Bağlı...

BAĞDAT / Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Irak'ta eğitim, kültür, medya ve bankacılık gibi birçok alanda faaliyet gösteriyor.

22.07.2016 12:12

BAĞDAT/ Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Irak'ta eğitim, kültür, medya ve bankacılık gibi birçok alanda faaliyet gösteriyor.

FETÖ, başkent Bağdat'ta ve güneydeki Basra kentinde Işık Koleji adı altında eğitim faaliyetinde bulunurken, Kerkük'te de Çağ Koleji ve 2 anaokul ile eğitim faaliyetlerini sürdürüyor.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Erbil kentinde de çalışmalar yürüten FETÖ, bu bölgedeki ilk okulunu 1993 yılında açtı.

FETÖ'nün Erbil'de faaliyet gösteren Fezalar Şirketi'ne bağlı eğitim kurumları ise şu şekilde:

"Işık Üniversitesi, Nilüfer Kız Lisesi, Işık Bahtiyar Erkek lisesi, Gulan İlkokulu, Brayeti İlkokulu, Brayeti İlkokulu, Ronaki İlkokulu, Işık Kreşi, Gulan Ortaokulu, Nilüfer Kız Ortaokulu."

FETÖ'nün Erbil'de medya alanında da faaliyet gösterdiği biliniyor. Örgütün radyo yayını, Devran FM aracılığıyla yapılıyor. FETÖ bünyesindeki üniversite kapsamında yabancı dil merkezleri de bulunuyor.

Örgütün Erbil'in yanı sıra Süleymaniye, Duhok ve Halepçe'de de eğitim merkezleri ve okulları bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Düzeltme'Fetö'nün Irak'taki Faaliyetleri' Başlıklı Haberimizde 'Erbil'de Daha Önce Örgüte Bağlı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement