Ebrd'den Yunanistan'a 2020'ye Kadar Finansman Desteği - Son Dakika
Ekonomi

Ebrd'den Yunanistan'a 2020'ye Kadar Finansman Desteği

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Yunanistan'ın ekonomik revizyonunu teşvik etmek amacıyla ülkeye 2020 yılına kadar finansman sağlanacağını açıkladı.

03.03.2015 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Yunanistan'ın ekonomik revizyonunu teşvik etmek amacıyla ülkeye 2020 yılına kadar finansman sağlanacağını açıkladı.

Merkezi Londra'da bulunan EBRD'den yapılan yazılı açıklamada, bankanın hissedarlarının, Yunanistan otoritelerinden kendilerine gelen talep üzerine ülkede ekonomik büyümenin ve reformların desteklenmesi amacıyla 2020 yılına kadar finansman sağlanması yönünde karar verdiği bildirildi.

Açıklamada, "Teknik yardım ve politika diyaloğu ile desteklenen bankanın yatırımları, Yunanistan ekonomisinin reformlarının ilerleyişini güçlendirerek iyileşmeye katkıda bulunmayı amaçlamaktadır" ifadesine yer verildi.

EBRD'nin Yunanistan'da yerli ve yabancı yatırımların artırılması, bölgesel entegrasyonun derinleştirilerek özel sektörün rolünün güçlendirilmesi alanlarındaki uzmanlığını kullanacağı vurgulandı.

EBDR'nin sermaye sıkıntısı çeken özellikle küçük ve orta ölçekli şirketlere destek olacağı belirtilirken, KOBİ'lerin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların büyüme önündeki kilit engellerden birisi olduğunun altı çizildi.

EBRD Başkanı Suma Chakrabarti, "Özel sektör konusundaki uzmanlığımızı Yunanistan'a uygulayabilecek olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz" değerlendirmesini yaparak, bankanın Yunanistan'ın reformlarını gerçekleştirmesi konusunda özel sektöre katkıda bulunmaya devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ebrd'den Yunanistan'a 2020'ye Kadar Finansman Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement