Edirne'de Bir İlk - Son Dakika
Güncel

Edirne'de Bir İlk

Edirne\'de Bir İlk

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Kakava ve Hıdrellez şenlikleri kapsamında başkanlık makamını 1 günlüğüne, Roman Belediye Meclis Üyesi Erkan Makas’a vekaleten bıraktı.

05.05.2014 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Kakava ve Hıdrellez şenlikleri kapsamında başkanlık makamını 1 günlüğüne, Roman Belediye Meclis Üyesi Erkan Makas'a vekaleten bıraktı. Edirne tarihinde ilk defa Kakava Şenlikleri'nde Roman vatandaşı olarak başkanlık koltuğuna oturan Makas, Başkan Gürkan'ın dünyaya bir mesaj verdiğine inandığını söyledi.

Baharın gelişinin büyük coşku ile kutlandığı Edirne'de Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri başladı. Etkinlikler kapsamında Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, başkanlık koltuğunu Roman Belediye Meclis Üyesi Erkan Makas'a bıraktı. 1 günlüğüne şehir dışına çıkacak olan Gürkan'ın yerine geçen Makas, Edirne'de 'Kakava' ateşini yakacak.

Belediye Başkanı Gürkan gazetecilere yaptığı açıklamada bugün Kakava ateşinin yanacağını belirterek, "Hiçbir zaman bir Roman arkadaşımız, kardeşimiz Kakava ateşini yakmadı. Biliyorsunuz, seçimlerde ben Roman halkını temsilen meclis listesinin 10'uncu sırasına Erkan Makas arkadaşımızı koymuştum. O da meclis üyesi olarak seçildi. Bugün ben saat 13.00 itibariyle şehirden ayrılıyorum, yerime vekil olarak Erkan Makas'ı bırakıyorum. Bugün gece saat 00.00'a kadar Erkan Makas arkadaşımız belediye başkanlığı görevini yürütecek. Ben bir görev nedeniyle şehir dışına çıkacağım. Tarihte ilk kez Belediye Başkan Vekili olarak Kakava ateşini bir roman kardeşimiz yakacak. Biz insanları etnik kökenine, inancına, cinsiyetine kim olduğuna bakmaksızın, tümünü insan olarak değerlendiriyoruz. Bu anlamda Kakava'nın ben barış, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum" dedi.

Belediye Meclis Üyesi Erkan Makas da Belediye Başkanı Recep Gürkan'a teşekkür dileklerinde bulunarak, Başkan Gürkan'ın buradan dünyaya bir mesaj verdiğine inandığını söyledi. Makas, "Tüm Avrupa ve dünyanın Sayın Belediye Başkanımız Gürkan'ı örnek almasını diliyorum. Çok güzel bir duygu bu. Romanların bu ülkede birinci sınıf vatandaşı olduğunun bir kanıtı ve örneğidir. Bu ilki başaran Belediye Başkanımıza ben Roman halkı adına teşekkür ediyor saygılarımızı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Edirne Belediye Başkanlığı görevini bir günlüğüne Roman Erkan Makas'a bırakan Belediye Başkanı Recep Gürkan, makam odasındaki koltuğa Makas'ın oturmasını istedi. Makas da oturmak istemeyince Başkan Gürkan, "Ben başkansam koltuğa oturmanı istiyorum" diye espri yaptı.

Bunun üzerine Makas koltuğa oturarak basına fotoğraf verdi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement