Edirne'de Suriyelilerin Hüzünlü Bayramı - Son Dakika
Yerel

Edirne'de Suriyelilerin Hüzünlü Bayramı

Edirne\'de Suriyelilerin Hüzünlü Bayramı

Tüm İslam coğrafyasında, Ramazan bayramı coşkusu yaşanmaya devam ederken, Türkiye'nin çeşitli şehirlerine sığınan Suriyeliler, Edirne'de de bayrama hüzünlü girdi.

29.07.2014 11:53  Güncelleme: 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm İslam coğrafyasında, Ramazan bayramı coşkusu yaşanmaya devam ederken, ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye'nin çeşitli şehirlerine sığınan Suriyeliler, Edirne'de de bayrama hüzünlü girdi.

Suriyeli aileler, Tarihi Selimiye Camii'nin bahçesinde, Gazze'de ve ülkelerindeki ölümlerin sona ermesi için dua etti. Selimiye Camii'ni ziyarete gelen çok sayıda yerli ve yabancı turistlerin kendilerine para ve yiyecek yardımı yaptıklarını belirten Suriyeli aileler gidecek yerleri olmadığını belirtti.

Suriye vatandaşı Abdullah Bin Seyid, ellerindeki tüm parayla ancak Edirne'ye kadar gelebildiklerini belirterek, "Artık gidecek yerimiz kalmadı. Ülkemizde savaştan ve kandan kaçmak zorunda kaldık. Kaçmasaydık belki de oğullarım ölecekti. Ramazan Bayram'ında evimizde olamadığımız için çok üzgünüz. Savaş bitsin" ifadelerini kullandı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne'de Suriyelilerin Hüzünlü Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement