Edirne'deki "Altyapı" Referandumu - Son Dakika
Güncel

Edirne'deki "Altyapı" Referandumu

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan "Ben sevgili Edirnelilere bir kez daha sevgi ve şükranlarımı iletiyorum.

11.01.2016 15:20

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan "Ben sevgili Edirnelilere bir kez daha sevgi ve şükranlarımı iletiyorum. Bu referandum bir nokta da güven oylamasıdır. Edirne halkı daha önce seçmiş oldukları başkanlarına sahip çıktığını ve güvendiğini gösterdi" dedi.

Gürkan, Edirne Belediyesinde düzenlediği basın toplantısında dün Edirne'de ilk kez halk oylaması yaparak bir karar aldıklarını vurguladı.

Referandum hakkında olumlu olumsuz bir çok şey söylendiğini ifade eden Gürkan, herkesin fikrine düşünce özgürlüğü kapsamında saygı duyduklarını ve desteklediklerini söyledi.

Referandumda ortaya çıkan sonuçtan çok memnun olduklarını anlatan Gürkan "Ben sevgili Edirnelilere bir kez daha sevgi ve şükranlarımı iletiyorum. Bu referandum bir nokta da güven oylamasıdır. Edirne halkı daha önce seçmiş oldukları başkanlarına sahip çıktığını ve güvendiğini gösterdi. Referandumla ilgili çok şey söyleyen var, şeklini beğenmeyen var. Bunların hepsi görüştür. Bizim tarzımız bu, biz halka sormayı doğru bulduk. Bunu doğru bulmayanlar, halktan yetki alırsa bir gün, halka sormadan yaparlar" dedi.

Başkan Gürkan, referandumun hukuki anlamda bir bağlayıcılığı olmadığını fakat kendileri için ahlaki ve vicdani anlamda önemli olduğunu vurguladı.

Edirne'nin en büyük sorunu olan altyapıyı ısrarla yapmak için halktan yetki istediklerini anlatan Gürkan, "Biz halk oylamasını görevden kaçmak için yapmadık. Tam aksine en zor olanı seçmek için yaptık. Kentimizin geleceğini kurtarmak için yaptık. Çocuklarıma temiz bir çevre bırakmak için yaptık" dedi

Başkan Gürkan, referandumda 61 bin 228 oy kullanıldığını, 60 bin 226 kişinin "Evet", 630 kişinin de "Hayır" 372 oyunda geçersiz sayıldığını aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'deki 'Altyapı' Referandumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement