Edirne'deki Yurt ve Pansiyonlar Denetlenecek - Son Dakika
Güncel

Edirne'deki Yurt ve Pansiyonlar Denetlenecek

Edirne\'deki Yurt ve Pansiyonlar Denetlenecek

EDİRNE (AA) – Edirne'deki öğrenci yurt ve pansiyonların yangın merdivenleri kontrol edilecek.

01.12.2016 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE (AA) – Edirne'deki öğrenci yurt ve pansiyonların yangın merdivenleri kontrol edilecek.

TMMOB Edirne Makine Mühendisleri Odası ve Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından TMMOB Edirne Makine Mühendisleri Odası Konferans Salonu'nda kalorifer ateşçilerine ve apartman yöneticilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı konuşmada, Edirne'nin birimleri ve paydaşları ile bir bütün olduğunu söyledi.

Gürkan, Edirne'nin ortak projeler ve ortak sorumluluklarla gelecekte daha temiz, daha çağdaş ve daha güzel bir şehir olacağını belirtti.

Adana'nın Aladağ ilçesindeki öğrenci yurdu yangınından ülke olarak çok büyük ders alınması gerektiğine vurgu yapan Gürkan, Edirne Belediyesi olarak ruhsat verirken yangın merdiveni ve asansör kontrollerinde aksaklık, eksiklik fark ettiklerinde, gerekli şartlar yerine getirilmedikçe ruhsat vermediklerinin altını çizdi.

Verdiği talimatla tüm öğrenci yurdu ve pansiyonların denetleneceğini ifade eden Gürkan, "İtfaiye müdürlüğümüze Edirne'deki yurtların, pansiyonların bütün yangın merdivenlerini denetlemeleri konusunda talimat verdim. Edirne Belediyesi olarak yapı kullanma yetkisi verdikten sonra bizlerin yetkisi yok. Ancak, ben halktan o yetkiyi aldım. Bu halk bana 30 Mart'ta o yetkiyi verdi. Yetkim yok desen ne olacak, işte 12 tane çocuğumuz yaşamını yitirdi" diye konuştu.

TMMOB Edirne Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Aziz Avukatoğlu da Katı Yakıtlı Kazan Yakma Sistemleri konusunda sunum yaparak, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'deki Yurt ve Pansiyonlar Denetlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement