Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Belediyesi bahçesinde belediye logosunun tasarımı yapıldı.

20.10.2014 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, Edirne Belediyesi bahçesine belediye logosunun tasarımını yaptı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye, şehrin yeşil alanlarını farklı tasarımlarla yeniden düzenliyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, belediye bahçesinde, çiçek ve süsleme taşlarla belediye logosunun tasarımını yaptı.

Havanın soğumasıyla kış çiçeklerinin ekimlerine başlayan ekipler, yeşil alanlarda farklı tasarım çalışmalarıyla kenti güzelleştirmeye devam ediyor.

Kurbanlık sayısı

Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Aytın, Kurban Bayramı'nda Edirne'de kurbanlık sıkıntısı yaşanmadığını bildirdi.

Aytın, yaptığı yazılı açıklamada, köylerde muhtarlar, belediyelere bağlı kurban pazarlarında ise Kurban Hizmetleri Komisyonları'nın topladıkları hayvan küpelerinin sayısını, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bildirdiğini belirtti. Böylelikle kesilen hayvan sayısının belirlendiğini aktaran Aytın, şunları kaydetti:

"Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden aldığımız bilgiler doğrultusunda bu yıl ilimizde 2 bin 783 büyükbaş hayvan, 16 bin 446 küçükbaş hayvan kesilmiştir. Satılan hayvan sayısının geçen yıla göre daha fazla olduğu görülüyor. Ayrıca kesimlerde de herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Damızlık değeri taşıyan hayvanları kesmeme konusunda duyarlı davranan tüm yetiştiricilere teşekkür ederiz."

Diyanet-Sen'den ziyaret

Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı, makamında ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Eroğlu, Şube Sekreteri Hayrullah Hüdaverdi, Şube Üyesi Doğa Erkol ve Şube Üyesi Emre Köse ziyarette Gürkan ile bir süre görüştü ve kendisine Darülhadis Camisi'nin tablosunu hediye etti.

Eroğlu ve beraberindekiler ayrıca camilerdeki temizlik hizmeti için Gürkan'a teşekkür etti.

Gürkan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, önümüzdeki günlerde cami bahçelerinin bakımının yapılacağını kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement