Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

Ankara Trakyalılar Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen'i ziyaret etti.

17.11.2016 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Trakyalılar Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen'i ziyaret etti.

İşbilen, makamında gerçekleşen görüşmede ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Trakyalılar Vakfının önemli görevler yaptığını belirten İşbilen, üyelere çalışmalarında başarı diledi.

Vakıf Genel Sekreteri İbrahim Canbolet da İşbilen'e yaptığı çalışmalarda başarılar diledi.

Havsa'da akçağaç restore edildi

Havsa ilçesinde bulunan 70 yaşındaki akçaağacın yıllar içinde çürüyen gövdesi Havsa Belediyesi tarafından restore edildi. Fatih Caddesi üzerinde bulunan akçaağacın kovuğu, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışması ile hayata tutundu.

Ağacın restoresi için ilk olarak böcek ve mantarların oluşturduğu kovuk temizlenirken ardından hasarlı bölge ilaçlandı. Dolgu yapılarak paslanmaz tel ile korunak sağlanan kovuk özel bir karışımla kapatıldı.

ÇKS başvuru süresi uzatıldı

Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Secaattin Uyur, 2016 yılı Çiftçi Kayı Sistemi (ÇKS) başvurularının 31 Aralık 2016 tarihine kadar ertelendiğini belirterek, üreticilerin bir an önce başvuru yapmaları gerektiğini söyledi.

Uyur, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin yaptığı girişimin olumlu sonuç verdiğini ve ÇKS başvuru süresinin yıl sonuna kadar uzadığını söyledi.

Başvuruların Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe müdürlüklerine yapılacağını ifade eden Uyur, "Üreticilerimiz için güzel bir gelişme oldu ve 30 Haziran 2016 tarihinde biten başvuru süresi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca yıl sonuna kadar uzatıldı. Daha önceden başvurularını tamamlamayan üreticilerimiz evraklarını tamamlayıp işlemlerini yaptırsın. Aksi takdirde desteklemelerden faydalanamazlar." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement