Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Belediyesince sertifikalı ilk yardım eğitimi düzenlendi.

21.03.2017 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediyesince sertifikalı ilk yardım eğitimi düzenlendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, itfaiye toplantı salonunda hemşireler İnci Özer ve Ayten Sünetçiler eşliğinde 13 gönüllü vatandaşa ilk yardım eğitimi verildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, yaptığı açıklamada, ilk yardımın hayat kurtardığına işaret ederek, "Meydana gelebilecek olay ya da kaza sonrasında yapılacak olan kurtarma operasyonunda uygulanan ilk yardımın, bilinçli olarak, eğitim almış kimseler tarafından yapılması kazazedelerin hayatlarını kurtarabileceği gibi sakat kalmalarını da önleyebilmektedir. İlk yardımcının soğuk kanlı olması ve önce kendi güvenliğini sağlaması çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

Yaşlılar Haftası

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gürkan, mesajında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Geçmişini bilmeyen geleceğe yön veremez." sözünü hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bize rehberlik eden yaşlılarımız, vatana, millette hayırlı evlatlar yetiştirmek için en güç şartların bile üstesinden gelerek mücadele etmiş, bizi biz yapan en değerli varlıklarımızdır. Gelenek ve göreneklerimizi, kültürümüzü, milli ve manevi değerlerimizi bize öğreten, geleceğe taşıyan yaşlılarımıza hak ettiği değeri vermek ise hepimizin en temel görevidir. Hepimizin bir gün yaşlanacağımızı unutmayalım. Hayatımıza anlam katan büyüklerimize sahip çıkalım; çocuklarımıza örnek olalım. Büyüklerine saygı gösteren bir toplumun geleceği de aydınlık olur. Tüm bu duygu ve düşüncelerimle Yaşlılar Haftası'nı kutluyor, minnet ve şükran duygularıyla onlara sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement