Edirne Kara Teslim - Son Dakika
Güncel

Edirne Kara Teslim

Edirne Kara Teslim

Edirne’de dün başlayan ve gece boyunca devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi.

04.01.2016 14:33

Edirne'de dün başlayan ve gece boyunca devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi.

Kara teslim olan Edirne merkezinde belediye ekipleri ulaşımın sağlanması için çalışmalarını sürdürürken, Belediye Başkanı Recep Gürkan, konu ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, gece boyunca yağan kar nedeniyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, şehiriçi ve şehirlerarası ulaşımda sıkıntılar olduğunu söyledi.

Edirne'nin kara alışkın bir şehir olmadığını dile getiren Başkan Gürkan, "4 farklı ekibimizle dik rampalar ve ana arterlerden başlamak üzere her yeri tuzladık. Vatandaşlarımız gerek sosyal medyada gerekse başka bir biçimde itirazlarını dile getiriyorlar. Biz bunu devamlı yaşıyoruz. Benim vatandaşlarımdan ricam, bırakın benim uzman arkadaşlarım işlerini yapsınlar. Hayatı boyunca karla tanışmamış kişiler 'Niye böyle tuzlama yapıyorsunuz?' diyor. Bir taraftan da 28 saat durmadan kar yağdı. Kar yağarken evet tuzlama yapılır. Biz özellikle kar yağmadan da tuzlamaya başlıyoruz. Çünkü, bunun böyle yapılması gerekiyor. Bu işi 25-30 yıldır yapan arkadaşlarımız var" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN VATANDAŞLARI UYARDI

Belediye Başkanı Gürkan, vatandaşlara uyarılarda bulunarak, "Kar yağışı olduğu zaman araçlarıyla yola çıkmasınlar. Çıkacaklarsa eğer, mutlaka kar lastiği olan araçlarla çıksınlar. Emniyet açısından da kar lastiği olmayan araçların bu havalarda ulaşımda kullanılması yasak. Emniyet bu durumlarda ceza kesiyor. Bunu da altınız çizeyim eğer kurallara uyarsak, eminim ki hiçbir sorun yaşamadan bu işi atlatacağız" ifadelerini kaydetti. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Edirne Kara Teslim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement