Edirne'de Nehre Düşen Üniversiteli Genç Aranıyor - Son Dakika
Yerel

Edirne'de Nehre Düşen Üniversiteli Genç Aranıyor

Edirne\'de Nehre Düşen Üniversiteli Genç Aranıyor

Edirne'de 21 yaşındaki üniversiteli genç, Meriç Nehri üzerindeki tarihi köprüden düştü. Arama çalışmalarına rağmen gence ulaşılamıyor.

15.06.2015 16:16  Güncelleme: 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de Trakya Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Mert Bektaş, dün gece tarihi Meriç Köprüsü'nden nehre düştü. Arama çalışmaları devam ederken, genç öğrenciye henüz ulaşılamadı.

"OĞLUM SENİ KORUYAMADIK"

İhbar üzerinde 04.00'da başlayan ve dalgıç polis ekiplerinin de katıldığı arama çalışmalarında henüz bir sonuca ulaşılamazken, annesi ve yakınları arama çalışmalarını, 'Oğlum seni koruyamadık, nerdesin haydi çık ortaya' diye gözyaşı dökerek izledi.

Trakya Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Mert Bektaş, dün gece 03.30 sıralarında tarihi Meriç Köprüsü'nün ortasında bulunan ve Osmanlı döneminde padişahların seyir kulesi olarak kullandığı bölümden nehre düştü. Görenlerin ihbarıyla gelen polis ekipleri, kule içerisinde genç üniversite öğrencisini cep telefonu buldu. Nehirde yapılan ilk incelemede ise Bektaş'tan bir ize rastlanmadı. Daha sonra arama çalışması için AFAD Edirne ekiplerine haber verildi. Sabaha kadar 04.00'da başlayan çalışmalara saat 11.00 sıralarında Tekirdağ'dan gelen Sualtı Grup Amirliği ekipleri de destek verdi. Dalgıç polisler, Zodyak botla köprü ayağına ulaşarak nehirde arama yaptı. Ancak henüz bir ize rastlanmadı.

YAKINLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Mert Bektaş'ın İstanbul'da yaşayan öz annesi Nilüfer Mavzer de oğlunun nehre düştüğü haberi üzerine Edirne'ye geldi. Nehirde yapılan çalışmaları yakından takip eden anne Mavzer gözyaşlarına boğuldu. Oğlunun nehre düştüğüne inanmadığını ifade eden Mavzer, 'Oğlum düşmemiştir, bir yerlerden mutlaka çıkar' dedi.

Mert Bektaş'ın Edirne'de birlikte kaldığı babası Mehmet Bektaş ve üvey annesi Raife Meriç de köprüye gelerek arama çalışmaları izledi. Gözyaşlarına boğulan üvey anne Meriç, 'Oğlum neredesin, haydi ortaya çıktı. Seni koruyamadıkö diye gözyaşı döktü.

NEHİRDE ARAMA SÜRÜYOR

Mert Bektaş'ın nehre düştüğü ihbarının ardından başlatılan ve AFAD Edirne ile Tekirdağ Sualtı Grup Amirliği ekiplerince başlatılan arama çalışmaları 148 metreküp/saniye olan Meriç nehrinde aralıksız sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Edirne'de Nehre Düşen Üniversiteli Genç Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mehdi: Dalgıç abim benim be! 0 0 Yanıtla

Advertisement