Edirne Sağlık Müzesi Restorasyonuna, Abdi İbrahim'den 2 Milyon Lira - Son Dakika
Güncel

Edirne Sağlık Müzesi Restorasyonuna, Abdi İbrahim'den 2 Milyon Lira

Edirne Sağlık Müzesi Restorasyonuna, Abdi İbrahim\'den 2 Milyon Lira

Türk ilaç sektörünün lideri Abdi İbrahim, Edirne'de Trakya Üniversitesi bünyesinde olan Avrupa Müze Ödüllü Sultan II.

10.10.2013 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk ilaç sektörünün lideri Abdi İbrahim, Edirne'de Trakya Üniversitesi bünyesinde olan Avrupa Müze Ödüllü Sultan II. Beyazid Külliyesi Sağlık Müzesi'ni 2 milyon liraya restore edecek. Yaklaşık 6 ay sürmesi planlanan restorasyonun ardından müze yeniden üniversite bünyesine verilecek.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, bünyelerinde bulunan Avrupa Müze Ödüllü Sultan II. Beyazıd Külliyesi Sağlık Müzesi'nin yenilenmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda çalışma yürütüldüğünü ve ilaç sektörü lideri ve sanat koleksiyoncusu Abdi İbrahim'inv Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut'un, 2 milyon liralık harcamayla müzeyi yeniden restore edeceğini kaydeden Prof. Dr. Yener Yörük şunları söyledi:

"Edirne'de Sağlık Müzesi, Selimiye Camisi'nden sonra çok büyük bir destinasyon. Yılda 250 binin üzerinde ziyaretçisi var. Bu müzemizde yenileme çalışmaları başlatacağız. Bağışçımız var, önümüzdeki günlerde protokol yapılınca daha net olarak ifade edeceğiz. 2 milyon lira gibi ciddi bir rakamla adeta baştan başa yenilenmesi söz konusu. Şu anda büyük bir beğeniyle geziliyor ama örneğin lambalarının değişmesi gerekiyor. Yeni bir LED teknoloji var, daha modern tekniklerin kullanılması gerekiyor. Gezerken, digital görsellerin sunulması gerekiyor. Gelen yabancı turistlerimiz için farklı dillerde anlatımlar olacak. Bu şekilde Sağlık Müzesi'nin yenilenmesi söz konusu. Restorasyonun ne kadar süreceği proje netleştiğinde belirlenecek."

2004'TE MÜZE ÖDÜLÜ ALDI

2004'te 'Avrupa'nın En İyi Müzesi' ödülünü alan müzede müzik, su ve şifalı ot kokularıyla hastaların nasıl tedavi edildiği hasta ve doktor maketleriyle anlatılıyor. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Sağlık Müzesi Restorasyonuna, Abdi İbrahim'den 2 Milyon Lira - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement