Edirne - Yunanlı Çiftçiler Pazarkule Yolunu Kapattı - Son Dakika
Güncel

Edirne - Yunanlı Çiftçiler Pazarkule Yolunu Kapattı

Edirne - Yunanlı Çiftçiler Pazarkule Yolunu Kapattı

Yunanlı çiftçiler Pazarkule yolunu kapattı YUNANİSTAN'da çiftçiler, destekleme primlerinin ödenmemesine tepki olarak traktörlerle İpsala Sınır Kapısı karşısındaki Kipi gümrüğünün yolunu kapatmalarının ardından, bu kez de Pazarkule sınır kapısı karşısındaki Kastanies gümrüğü yolunu kapattı.

04.02.2016 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanlı çiftçiler Pazarkule yolunu kapattı

YUNANİSTAN'da çiftçiler, destekleme primlerinin ödenmemesine tepki olarak traktörlerle İpsala Sınır Kapısı karşısındaki Kipi gümrüğünün yolunu kapatmalarının ardından, bu kez de Pazarkule sınır kapısı karşısındaki Kastanies gümrüğü yolunu kapattı. Yoğunluk yaşanmayan Pazarkule'de araç giriş- çıkışları tamamen durdu.

Yunanistan'da hükümetin tarım sektörüne getirdiği ek vergi ile destekleme primlerinin ödenmemesi üzerine çiftçilerin yol kapatma eylemleri sürüyor. Yaklaşık 1 aydır zaman zaman traktörlerle yol kapatan çiftçiler, önceki gün İpsala sınır Kapısı karşısındaki Kipi gümrüğünün yolunu kapatarak TIR'ların giriş- çıkışlarına izin vermedi. Eylem nedeniyle Türk tarafında bekleyen TIR'lar yaklaşık 4 kilometre kuyruk oluşturdu. Sınırdan yolcu otobüsleri ve küçük araçların yanı sıra, çabuk bozulabilir ve taşıması özel düzenek gerektiren eşyaları taşıyan TIR'ların geçişine izin veriliyor.

Yunanistanlı çiftçiler İpsala Sınır Kapısı'nın ardından dün geceden itibaren Pazarkule gümrüğü karşısındaki Kastanies gümrüğünü de kapattı. Traktörlerini gümrük yoluna çeken çiftçiler, sadece küçük araçların geçiş yaptığı gümrük yollarını trafiğe kapadı. Eylem nedeniyle yoğunluk yaşanmayan Pazarkule sınır kapısında giriş- çıkış yapılamıyor.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü internet sitesinden yaptığı açıklamada bu gece yarısına kadar Pazarkule Sınır Kapısı'nın eylem nedeniyle kapalı olduğunu bildirdi.

GÖRÜNTÜ DURUMU:

-Türk ve Yunan gümrük

-Araçların geri dönmesi

-Gelen sürücülerle röp.

(KJ: Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE, (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne - Yunanlı Çiftçiler Pazarkule Yolunu Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement