Edirneli Gaziler Kıbrıs'a Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Edirneli Gaziler Kıbrıs'a Uğurlandı

Edirneli gaziler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı'nca Kıbrıs'ta düzenlenecek "Gazilerin Kıbrıs Buluşması" programına katılmak üzere yola çıktı.

31.03.2015 15:51

Edirneli gaziler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı'nca Kıbrıs'ta düzenlenecek "Gazilerin Kıbrıs Buluşması" programına katılmak üzere yola çıktı.

Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, bugünlere şehit ve gaziler sayesinde gelindiğini söyledi. Devletin şehit ve gazilerin yanında olduğunu aktaran Bakır, "Şehit olmayı göze almayan insan Gazi olamaz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş ise Edirne'den 4 Kıbrıs gazisini Kıbrıs'a gönderdiklerini söyledi.

Gazilerin Kıbrıs Barış Harekatı'ndan bu yana Kıbrıs'a gitmediğini belirten Özbaş, "Bugün 41 yıl önce gazi olarak döndükleri Kıbrıs'a gitmenin heyecanını yaşıyorlar. İnşallah bu gezileri güzel ve zevkli geçer, sağlıkla gider gelirler" diye konuştu.

Gazilerden Ahmet İsmailoğlu ise programa katılacağı için duygusal ve heyecanlı olduğunu kaydetti.

1974 yılında adaya barış götürmek için Komanda olarak gittiğini belirten İsmailoğlu, "Kıbrıs'a 41 yıl sonra bu kez gezmek için gidiyorum. Çok heyecanlıyım. Rabbim bana bu günleri de nasip etti. İnsanlar Umre ziyaretlerinde nasıl bir haz ve mutluluk yaşıyorlarsa aynı mutluluğu şu an ben de yaşıyorum. Bu topraklara barışın gelmesinden  mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gaziler havaalanına götürülmek üzere uğurlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirneli Gaziler Kıbrıs'a Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement