Eğitimciler Eylem Yaptı - Son Dakika
Yerel

Eğitimciler Eylem Yaptı

Eğitimciler Eylem Yaptı

Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şubesi’nce öğretmenlerin ücretlerinin iyileştirilmesi amacıyla ’’Angaryaya Hayır Diyor, Nöbet Görevi İçin Ücret İstiyoruz’’ eylemi yapıldı.

09.02.2015 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şubesi'nce öğretmenlerin ücretlerinin iyileştirilmesi amacıyla "Angaryaya Hayır Diyor, Nöbet Görevi İçin Ücret İstiyoruz" eylemi yapıldı.

Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şube Başkanı Murat Günaydın, Valilik Meydanı'nda düzenlenen eylemde yaptığı konuşmada, karşılıksız nöbet görevine hayır demek, ek ders esaslarındaki adaletsizliğin giderilmesini haykırmak ve uzun süredir iyileştirme yapılmayan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin iki katına çıkarılmasını istedikleri için imza kampanyası başlattıklarını söyledi.

Kamu kurumlarındaki her nöbet görevinin bir karşılığı bulunduğunu belirten Günaydın, "Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında nöbet görevinin bir karşılığının olmamasının izah edilecek bir tarafı yoktur. Toplu sözleşme masasının yanı sıra Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarına da taşıdığımız 'Eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerce fiilen yerine getirilen nöbet görevi karşılığında, nöbet tutulan her gün için ek ders ücreti ödenmesi' yönünde bir talebimiz vardı. Geçen süre zarfında karşılanması noktasında somut bir adım atılmaması üzerine haklı davamızda kamuoyu bilinci oluşturmak ve acil çözüm bekleyen sorunu konunun muhataplarının dikkatine sunmak amacıyla böyle bir kampanya başlattık. Angaryaya hayır diyor, nöbet görevi için ücret istiyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitimciler Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement