Eğitmenlere 'İhmal ve İstismara Karşı ' Farkındalık Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Eğitmenlere 'İhmal ve İstismara Karşı ' Farkındalık Eğitimi

Eğitmenlere \'İhmal ve İstismara Karşı \' Farkındalık Eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin "çocuk ihmali ve istismarı"na karşı iki hafta önce başlattığı farkındalık çalışması "Eğiticilerin Eğitimi"yle devam ediyor.

30.05.2016 18:17

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı ile Bağlar Belediyesi Kadın Müdürlüğü'nün çocuk ihmali ve istismarına karşı iki hafta önce kent merkezinde başlattığı ve ilçelerde devam ettirdiği farkındalık eğitimleri sürüyor. Program kapsamında Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Şube Müdürlüğü Gösteri Salonu'nda yapılan eğitim, bu kez Zarokistanlarda görev yapan çok sayıda kadın eğitmene yönelikti.

Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı Sosyal Hizmet Uzmanı Nihal Bozhan Özbek, Sosyolog Günay Yakut ve Bağlar Belediyesi Solin Çocuk Oyun Evi eğitmeni Aynur Özbay tarafından verilen eğitimde, çocukların ihmal ve istismardan nasıl korunacağı ve alınacak tedbirler konusunda eğitmenlere bilgi verildi.

"Eğitimler Devam Edecek"

Eğitmen Aynur Özbay, eğitimlerle ihmal ve istismar konusunda aileler, eğitmenler ve çocuklarda farkındalık yaratılmaya çalışıldığını söyledi. Çocukların çok fazla ihmal ve istismara uğradığı bir dönemden geçildiğine dikkat çeken Özbay, bu yüzden farkındalık yaratmanın önemli olduğunu ifade etti. Daha çok insana ulaşmak için çalışmaların sürdürüldüğünü anlatan Özbay, "Çocuklara sağlıklı bir yaşam ve kendi yaşam alanlarına dokunulmaması için neler yapabiliriz konusunda farklı projeler üretmek için çalışıyoruz" dedi.

Özbay, Diyarbakır merkez ve ilçelerinde 200'e yakın kadın ve çocuğa eğitimler verildiğini, eğitimlerin hem merkezde hem de ilçe ve mahallelerde devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Eğitmenlere 'İhmal ve İstismara Karşı ' Farkındalık Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement