"Ehli Beyti Anlama ve Kerbela Şehitlerini Anma Programı" - Son Dakika
Güncel

"Ehli Beyti Anlama ve Kerbela Şehitlerini Anma Programı"

"Ehli Beyti Anlama ve Kerbela Şehitlerini Anma Programı"

Sivas Belediye Başkanı Ürgüp: "Geçmişte yaşadığımız birtakım kötü olayları bir kenara bırakıp birlik ve beraberlik içinde yaşamalıyız"

14.11.2013 00:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta "Ehli Beyti Anlama ve Kerbela Şehitlerini Anma Programı" düzenlendi.

Sivas Belediyesi ve Cem Vakfı Sivas Şubesince organize edilen program, 4 Eylül Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Programda konuşan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Kerbela olayının yüzyıllardır insanların içini acıttığını söyledi.

Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerini rahmetle anan Ürgüp, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı. Sivas'ta birlik ve beraberliğin devamı noktasında önemli faaliyetler yaptıklarını belirten Ürgüp, "Geçmişte yaşadığımız birtakım kötü olayları bir kenara bırakıp birlik ve beraberlik içinde yaşamalıyız. 1993 yılında hem Sivas'ta hem Başbağlar'da iki acı hadiseyi birlikte yaşadık. Bizi Alevi-Sünni diye ayıranlar, bazen Türk-Kürt diye ayırmaya kalkan emperyalist güçlerdir, bunlara karşı birliğimizi beraberliğimizi her zaman korumak ve sağlamak durumundayız" diye konuştu.

Sanatçı Nahide Saygün Akkal'ın sahne aldığı programda, İsmail Coşar Kur'an-ı Kerim okudu. Cem Vakfı zakirlerinin mersiyeler okuduğu programa, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Akyıldız ve bazı protokol üyeleri de katıldı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Ehli Beyti Anlama ve Kerbela Şehitlerini Anma Programı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement