Ekinci: Bize Kendimizden Başkası Barışı Getiremez - Son Dakika
Güncel

Ekinci: Bize Kendimizden Başkası Barışı Getiremez

Ekinci: Bize Kendimizden Başkası Barışı Getiremez

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin girişimleri ile kan davalı aşiret arasındaki husumet son buldu.

26.04.2015 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urfa'da iki kan davalı aşireti bir araya getirip aralarındaki kan davasının barışla sonlanmasında büyük emeği olan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "Bu coğrafyanın gerçek sahipleri bizler, kavganın, çatışmanın ne demek olduğunu, neleri yok ettiğini en iyi bilen insanlarız. Ve inandığımız bir diğer şey de kendimizden başka hiç kimse bize barışı getiremez" dedi.

Binizeyd aşireti ile Misehre aşireti arasındaki 12 yıllık kan davası barışla sonuçlandı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin öncülük ettiği barış girişimi meyvesini verdi. 12 yıldır devam eden kan davası verilen barış yemeği ve barış dualarıyla sona erdi. Şehitlik Çamlık Düğün Salonu'nda verilen barış yemeğine AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, Seyit Eyyüpoğlu, Kasım Gülpınar, Halil Özcan'ın yanı sıra, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, diğer merkez ilçe belediye başkanları ve her iki aşirete mensup çok sayıda kişi katıldı.

EKİNCİ: BARIŞ İNSANLIĞIN GELECEĞİDİR

İki aşireti bir araya getirmek için emek veren herkese teşekkür eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bölge barışının ancak yine bölge insanının eliyle gerçekleşebileceğini vurguladı. Ekinci, "Barış kelime olarak çok güzel bir kelimedir. Üç ayların da içerisinde bulunduğumuz bu dönemde böyle hayırlı bir işte bir araya gelmek hakikaten bundan sonraki ömrümüzü de rızkımızı da bereketlendirecek. Umarım Cenabı Hak bu ayların feyzinden, bugünkü ortam bize kucak oluşturur. Böyle güzel bir ortamda her zaman bir araya geliriz. Bu coğrafyanın gerçek sahipleri bizler kavganın, çatışmanın ne demek olduğunu neleri yok ettiğini en iyi bilen insanlarız. Ve inandığımız bir diğer şey de kendimizden başka hiç kimse bize barışı getiremez. İnsanoğlunun tarihine bakıldığında en güzel günlerin hep böyle barış dönemlerinde yaşandığına şahit olursunuz. Barışın karşıtı olan durumlar ise her zaman aç gözlülük ve kendini beğenmiş olarak ortaya çıkmıştır. Aslında en büyük savaşlar koruyamadığımız egolarımızdan ve bölgeciliğimizden dolayı olmaktadır. Barışın ne olursa olsun korunması gerektiği unutulmamalıdır. Barışı keyfi ve aç gözlülükle bozacak her türlü şerden uzak durabilmeyi başardığımız için herkesin dirayetli olması şarttır. Aksi halde insanoğlu bir felakete kendi elleriyle sürüklenecektir. Tüm dünyaya barışın hakim olduğunu düşünerek gözlerimizi eğer kapatırsak, sınırların olmadığı, farklılıkların zenginlik ve güzellik olarak kabul edildiği, kimsenin kimseden üstün olmadığı, insanın öncelikli olduğu bir dünya… Bunlar hayal değil, yakın veya uzak gelecekte olacak şeyler, başarabileceğimiz şeylerdir. Ancak ilk şart tabi ki, barış. Çünkü barış insanlığın geleceğidir. Bugün işte bu kardeşliği hatırlamak ve pekiştirmek amacıyla buradayız. Bu anlamda daha önce birçok büyüğümüz birçok çaba içerisine girmişti. Hepsinden Allah razı olsun diyoruz" ifadelerini kullandı.

GÜVENÇ: KAN DAVASININ İNANCIMIZDA YERİ YOK

Yapılan barışın hayırlara vesile olmasını dileyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de bir kandil sabahında, bir Cuma gününde böyle bir barışın olmasının son derece güzel olduğunu söyledi.

Güvenç, "Her barış yemeğinde ifade ediyoruz. Kan davasının, ölmenin, öldürmenin bizim kitabımızda yeri yok. Medeniyetimizde yeri yok, inancımızda yeri yok. Ama maalesef yıllar yılı yokluktan, cahillikten, sıkıntılardan böyle bir miras devralmışız. Bu mirası çocuklarımıza, gençlerimize bırakmama mecburiyetimiz var. Bunun vebali var. Bu işi bu coğrafyada bitireceğiz. 10 yıl, 20 yıl çocuklarımız amcaoğluyla, dayıoğluyla, komşusuyla, aşiretiyle kan davalı gezmeyecek. Bize bırakılan bu kötü mirası, bu kötü geleneği ortadan kaldıracağız. Şükrediyorum ki, artık gençlerimiz, çocuklarımız bu kötü geleneği benimsemiyor. Her gün yeni bir barışa imza atıyoruz. Hem de 10 yıllık, 20 yıllık değil. 6 ay sonra gönlü yaralı baba, anne geliyor 'hayır bu böyle devam etmesin, yeni canlara sebep olunması' diyor. Dün yine böyle bir barışa imza attık. 6 ay önce çocuğunu kaybetmiş. Aslan gibi baba, 'benim evladım yandı, benim yüreğim yandı, başka akrabalarımızın canı yanmasın' dedi. Bunlar bize yakışmıyor. Bir kişiyi katletmek bütün insanları katletmek gibidir. Onun için elimizi vicdanımıza koyacağız. Akıllı olacağız. Bu topraklarda bu kan davalarını bitireceğiz. İyi yoldayız, biz barışın arkasındayız. Biz barışın kölesiyiz. Biz barışın hizmetkarıyız. Bütün kadrolarımız barış için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız" diye konuştu.

AK Partili milletvekillerinin yapılan barışın hayırlara vesile olması temennilerinin ardından Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık dua etti ve barışın önemine değindi. Daha sonar barış yemeğinde her iki aşiretin önde gelenleri barış için el sıkıştı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ekinci: Bize Kendimizden Başkası Barışı Getiremez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement