Ekinci: Kur'an Kurslarına Öncelik Tanıyoruz - Son Dakika
Güncel

Ekinci: Kur'an Kurslarına Öncelik Tanıyoruz

Ekinci: Kur\'an Kurslarına Öncelik Tanıyoruz

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Kur'an kursu yapımlarına öncelik tanıdıklarını söyledi.

28.01.2015 12:28

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci hizmet çalışmalarında özellikle Kur'an kursu ve taziye evi yapımına ve desteklenmesine ayrıcalık tanıdıklarını söyledi.

Şehir merkezinde devam eden rutin belediyecilik çalışmalarının yanı sıra son dönemlerde kırsalda da çalışmalarını yoğunlaştıran Eyyübiye Belediyesi, bir yandan yol, park bahçe ve temizlik faaliyetlerini yürütürken bir yandan da sosyal belediyeciliğin gerekliliğini yerine getirmeyi amaçlıyor.

Kırsalda bulunan mahalleleri ziyaret eden ve devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, gelen taleplerin anında yerine getirilmesi için yoğun çaba harcadıklarını belirtti. Bu çerçevede belediyeye dilekçe ile müracaat edip, yapımı durma noktasına gelen Kur'an Kursu için talepte bulunan İkizce Mahalle Muhtarı Adil Kılıç ve vatandaşların sorunlarına eğildiklerini dile getiren Başkan Ekinci, "Yaptığımız yardımlar sonucunda Kur'an kursunu hazır hale getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Sadece kabası bitirilip durma noktasına gelen İkizce Kur'an kursunun inşaatının tüm ince işleri ile mefruşat, klima, ses sistemi ile diğer eksikliklerini giderdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Ekinci, "Halkımız her türlü sorunlarını rahatlıkla bizlere iletebilirler" diye konuştu.

Yapımı tamamlanan Kur'an kursunun açılışına katılan Başkan Ekinci, burada yine halkın sorunlarını dinledi. Kur'an Kursu'nun açılışa Başkan Ekinci'nin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Aziz Aslan, Necmeddin Sağlam, Belediye Meclis Üyeleri, ÜbeyitBilbay, Ahmet Akbaş, Ahmet Sanbur, Mustafa Korkmaz ile Eyyübiye İlçe Müftüsü Adem Bodur, İkizce Mahalle Muhtarı Adil Kılıç ve vatandaşlar katıldı.

'İNSAN ODAKLI BELEDİYECİLİĞİN GEREKLERİNİ YERİNE GETİRİYORUZ'

Burada yaptığı konuşmasında şehir merkezi ve kırsal ayırımı yapmadan gelen taleplerin anında yerine getirilmesine önem verdiklerini ifade eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "Kırsal mahallemizdeki insanlarımızın bizden istediği talepleri var. Bu taleplerin başında da malumunuz olduğu üzere taziye evleri geliyor, Kur'an kursları geliyor. Bu anlamda da yine bizim burada İkizce mahallemizde daha önce kabası vatandaşlarımız tarafından bitirilen bir inşaattayız. Daha sonrasında da bizler de Belediye olarak devir aldık. Ve buranın bütün ince işleri dâhil tüm eksiklikleri belediyemiz tarafından yapıldı. Bugün burada müftümüzle beraber hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz.. Umarım burada verilecek olan eğitim milli ve manevi değerlere haiz gençlerin yetişmesine katkıda bulunur. Burada insanlarımız her türlü hizmetin en güzeline layıktır. İnsan odaklı hizmet anlayışına sahip olan bir belediyecilik ve böyle bir iktidara mensup bir belediye başkanı olarak tabiî ki kırsaldan gelen talepleri de yerine getireceğiz. Şehir merkezindeki talepleri karşıladığımız gibi bundan sonra ki süreçte de kırsalda olsun, şehir merkezinde olsun İnsan odaklı hizmetlerin startını vermiş durumdayız. Bu çalışmalarımızı daha da hızlandıracağız" şeklinde konuştu.

Kur'an Kursu açılışı sonrası, mahallede belediye ekipleri tarafından devam eden çalışmaları da inceleyen başkan Ekinci ve beraberindekiler, belediye sağlık işleri müdürlüğü tarafından yürütülen sağlık taramasına da katıldı. Vatandaşların tansiyon ve şeker ölçümlerini gerçekleştiren Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplere eşlik eden Başkan Ekinci, elleriyle bir vatandaşın tansiyon ölçümünü yaptı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ekinci: Kur'an Kurslarına Öncelik Tanıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement